Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Полтавщині поліцейські психологи провели тренінги для поліцейських та школярів
Опубліковано 26 листопада 2022 року о 11:36

Поліцейські психологи Полтавщини продовжують проводити заняття серед учнівської молоді та особового складу поліції області. Головна мета занять - навчити методам протидії стресовим факторам та саморегуляції в умовах війни.

Старший психолог Кременчуцького райуправління поліції Поліна Сопронюк провела лекційне онлайн-заняття для учнів 5-Б класу Кременчуцької гімназії № 24. Діти отримали корисні поради щодо підтримки психологічного здоров'я та опанували дихальні вправи, техніки мʼязової релаксації, які в подальшому можна використовувати разом з батьками. 

Також школярі прослухали психотерапевтичну казку «Герої також плачуть», яка має цікавий дитячий сюжет про останні події у нашій країні та містить шаблони розмальовок, які можна розфарбувати з дитиною і проговорити свій емоційний стан.

Окремо поліцейська обговорила з учнями правила поведінки під час сигналу «Повітряна тривога» та алгоритм дій під час виявлення вибухонебезпечних предметів.  

Для працівників Кременчуцького районного управління поліції психологиня Поліна Сопронюк провела лекційне заняття з елементами тренінгу на тему: «Формування навичок самодопомоги поліцейським, які опинилися в стадії гострого стресу шляхом опанування техніки емоційної саморегуляції».

За словами Поліни Сопронюк, заняття для особового складу поліції спрямоване на нейтралізацію негативного впливу стресових ситуацій. «Поліцейські оволоділи методами самозаспокоєння і релаксації як під час надзвичайних ситуацій, так і після, правила поведінки і допомоги людині, яка перебуває в стресовому стані. Основна наша мета - сформувати культуру піклування про власне ментальне здоров’я».

Нагадаємо, заходи організовані в межах «Національної програми психічного здоров'я та психосоціальної підтримки», що реалізується на базі Міністерства внутрішніх справ, за ініціативи першої леді України Олени Зеленської. Програма має на меті допомогти громадянам подолати пов'язаний з війною стрес і наслідки пережитих травматичних подій, запобігти розвитку психічних розладів. 

Звертаємо вашу увагу, що більше корисних порад від фахівців психологів ви знайдете на Telegram-каналі «Психологічна підтримка». А якщо вам потрібна особиста психологічна консультація, ви маєте можливість звернутися до спеціалістів через чат-бот поліції Полтавщини у Telegram.

Відділ комунікації поліції Полтавської області

(За інформацією відділу психологічного забезпечення УКЗ ГУНП в Полтавській області)



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux