Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Полтавщині поліцейські спільно з мобільною бригадою соціально-психологічної допомоги опікуються родинами, які постраждали від насильства
Опубліковано 18 жовтня 2023 року о 11:43

На Полтавщині поліцейський офіцер Новооржицької тергромади Роман Бричка спільно з представниками мобільної бригади соціально-психологічної допомоги та центру надання соціальних послуг відвідали місцеві родини, в яких фіксувалися факти домашнього насильства. Головна мета візитів – надання психологічної допомоги та попередження будь-яких проявів насильства. 


Під час візиту поліцейські провели профілактичну роботу з членами родин щодо недопущення домашнього насильства та акцентували на необхідності створення безпечних і комфортних умов для розвитку та виховання дітей.

Також поліцейський поспілкувався з дітьми та повторив з ними правила безпечної поведінки в побуті, на вулиці та в школі. 

Роман Бричка зазначив: «Мета нашого спільного візиту - недопущення повторного вчинення будь-якого насильства у цих родинах. Під час спілкування ми вивчаємо соціально-побутові проблеми людей, які потребують вирішення, а також роз’яснюємо кривдникам, яку адміністративну та кримінальну відповідальність вони можуть нести за вчинення домашнього насильства. Крім  того, ми вручаємо членам родини пам’ятки, на яких розміщена актуальна інформація щодо методів протидії домашньому насильству та контактні номери «Гарячої лінії»».

Шановні громадяни!

Якщо ви постраждали від домашнього чи гендерно зумовленого насильства, або вам відома інформація про особу, відносно якої вчиняється насильство, не зволікайте та інформуйте поліцію за номером 102, або на безкоштовну національну «Гарячу лінію» з протидії домашньому насильству: 0 800 500 335 чи на короткий номер 116-123, 15-47. Також можете скористатись поліцейським чат-ботом #ДійПротиНасильства (@police_helpbot), який надасть максимально вичерпну інформацію про домашнє насильство, підтримку та допомогу в цьому питанні. 

Також інформуємо, що в Полтаві, Кременчуці та Лубнах працює мобільна бригада соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства.

Контактні телефони:

* у Полтаві: 050-730-09-93 або 067-610-58-02; 

* у Кременчуці 0976432968 або 0662500133; 

* у Лубнах та Ромоданівській громаді Миргородського району – 0503885477.

Відділ комунікації поліції в Полтавській області

(За інформацією Лубенського райвідділу поліції)  



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux