Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Полтавщині поліцейські та рибоохоронний патруль викрили браконьєрів на воді, які завдали збитку державі на понад 440 тисяч гривень
Опубліковано 14 жовтня 2022 року о 13:22

На Полтавщині 13-го жовтня, близько 22-ї години, працівники сектору поліцейської діяльності на воді Кременчуцького районного управління поліції Полтавщини спільно з Полтавським рибоохоронним патрулем, виявили трьох осіб на промисловому судні, які у стані алкогольного сп’яніння здійснювали незаконний вилов риби на території Кременчуцького водосховища. Під час затримання порушники чинили опір та намагалися втекти на судні. Рейдова група одразу розпочала переслідування браконьєрів.


Сергій Рекун, тимчасовий виконувач обов’язків начальника поліції Полтавщини, повідомив: «Під час переслідування плавзасобу поліцейські неодноразово подавали сигнали про зупинку, але особи ігнорували законні вимоги поліції. Невдовзі рейдовій групі вдалося переконати водія промислового судна зупинитися в межах села Мозоліївка. Поліцейські з’ясували, що на борту плавзасобу знаходилося троє місцевих чоловіків 1987, 1992 та 1996 років народження, з ознаками алкогольного сп’яніння. Обстеження чоловіків на стан сп’яніння підтвердило підозри правоохоронців.  Також встановлено, що особи, за допомогою риболовецьких сіток загальною довжиною більше двох кілометрів, незаконно виловили близько 90 кілограмів риби різних видів, серед яких заборонена для вилову  риба - синець. За попередньою оцінкою фахівців, сума завданих державі збитків сягає понад 440 тисяч гривень. Наразі речові докази вилучені. Вирішується питання щодо повідомлення фігурантам про підозру».

Наразі підрозділом дізнання поліції, за процесуального керівництва Глобинської окружної прокуратури, відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 249 (Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом, якщо воно заподіяло істотну шкоду) Кримінального кодексу України, а також вирішується питання про внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 342 (Опір працівникові правоохоронного органу під час виконання ним службових обов'язків) Кримінального кодексу України. Крім цього, на порушників складені адміністративні матеріали. Зокрема: два протоколи за частиною 1 статті 179 (Розпивання алкогольних напоїв на виробництві)  Кодексу України про адміністративні правопорушення та один протокол за частиною 5 статті 130 (Керування річковими, морськими, малими, спортивними суднами або водними мотоциклами особами в стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Тривають слідчі дії.

Відділ комунікації поліції Полтавської області 

(За інформацією сектору поліцейської діяльності на воді м. Кременчук)



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux