Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Полтавщині поліція повідомила чоловікові про підозру за спробу підкупити поліцейських
Опубліковано 30 серпня 2024 року о 09:15

На автодорозі Київ-Харків-Довжанський поблизу міста Хорол 39-річний водій автомобіля «ВАЗ» намагався «домовитися» з працівниками сектору реагування патрульної поліції Хорольщини про уникнення адміністративної відповідальності за скоєні правопорушення, в тому числі за керування транспортним засобом у стані сп’яніння. Слідчо-оперативна група задокументувала факт протиправних дій чоловіка та розпочала досудове розслідування.

Антон Супруненко, начальник відділення №2 Лубенського райвідділу поліції (м. Хорол), повідомив:

«Під час патрулювання території обслуговування працівники сектору реагування патрульної поліції Хорольщини зупинили водія автомобіля ВАЗ, який порушив правила дорожнього руху. Під час оформлення адміністративних матеріалів виявилося, що 39-річний керманич перебуває у стані алкогольного сп’яніння. Також стало відомо, що чоловік без водійського посвідчення, так як за рішенням суду був позбавлений права керування. Аби уникнути юридичної відповідальності порушник запропонував поліцейським неправомірну вигоду у вигляді 1000 доларів США. Патрульний екіпаж негайно викликав слідчо-оперативну групу, яка задокументувала факт протиправних дій водія. Наразі слідчі повідомили фігуранту про підозру у вчиненні кримінального правопорушення».

За фактом пропозиції неправомірної вигоди службовій особі, слідчим підрозділом поліції, під процесуальним керівництвом прокуратури, відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 369 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає штраф від 17 тисяч гривень до 68 тисяч гривень, або обмеження чи позбавлення волі на строк від двох до чотирьох років.

Крім того, поліцейські склали на водія адміністративні матеріали за скоєння правопорушень, передбачених Кодексом України про адміністративні правопорушення, а саме:

* частиною 3 статті 130 (Керування транспортними засобами особами, які перебувають у стані алкогольного сп’яніння, вчинене особою, яка двічі протягом року піддавалася адміністративному стягненню за керування транспортними засобами у стані алкогольного сп’яніння)

* частиною 1 статті 126 (Керування транспортним засобом особою, яка не має при собі або не пред’явила у спосіб, який дає можливість поліцейському прочитати та зафіксувати дані, що містяться в посвідченні водія відповідної категорії, реєстраційному документі на транспортний засіб, а також полісі (договорі) обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів);

* частиною 1 статті 122 (Перевищення встановлених обмежень швидкості руху, проїзд на заборонний сигнал регулювання дорожнього руху та порушення інших правил дорожнього руху);

* частиною 5 статті 121 (Порушення правил користування ременями безпеки).

Відділ комунікації поліції Полтавщини

(За інформацією Лубенського райвідділу поліції)


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux