Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Полтавщині поліція спільно з СБУ та прокуратурою затримали учасників злочинної групи, підозрюваних у наркоторгівлі та збуті переробленої зброї
Опубліковано 13 січня 2023 року о 16:30

Працівники Слідчого управління обласної поліції спільно зі співробітниками регіонального Управління СБУ, за процесуального керівництва Полтавської обласної прокуратури, із залученням бійців батальйону поліції особливого призначення  викрили групу чоловіків, які налагодили збут метамфетаміну та метадону, а також кустарну переробку зброї та її продаж на території міста Горішні Плавні та Кременчуцького району.


Як повідомив начальник обласного управління поліції Євген Рогачов, в організації незаконної діяльності обґрунтовано підозрюються семеро мешканців Горішніх Плавнів, віком від 39 до 43 років. П’ятеро з них раніше вже мали проблеми із законом за вчинення аналогічних злочинів. Досудовим розслідуванням встановлено, що наркогрупа діяла за розробленим планом з чітким розподілом функцій між спільниками. Кримінальні кошти від незаконного обігу психотропів, спрямовували на збільшення обсягів закупок і збуту заборонених речовин, а також на оплату праці учасників групи.

Очільник поліції зазначив: 

«Під час низки обшуків за адресами проживання фігурантів та у гаражних приміщеннях слідчі поліції вилучили зіп-пакети з наркотичними засобами, більше десятками мобільних телефонів та сім-карт різних операторів мобільного зв’язку, банківські карти, чорнові записи, лабораторне обладнання, приладдя та матеріали для фасування наркотиків, різні зразки зброї та близько сотні набоїв різного калібру. Усім фігурантам вже вручили підозри у вчиненні злочинів. На сьогодні чотирьом з них обрано запобіжні заходи – тримання під вартою без права внесення застави. Водночас реалізуються оперативні та слідчі дії для встановлення інших осіб, причетних до протиправної діяльності».

Слідчі Слідчого управління обласної поліції, за процесуального керівництва Полтавської обласної прокуратури, здійснюють розслідування кримінального провадження за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених частиною 2 статті 307 (Незаконне придбання, перевезення, зберігання з метою збуту психотропної речовини та її незаконний збут, вчинені за попередньою змовою групою осіб);  частиною 2 статті 306 (Використання коштів, здобутих від незаконного обігу психотропних речовин, з метою продовження незаконного обігу психотропних речовин, вчинене за попередньою змовою групою осіб); частиною 1 статті 263 (Незаконне придбання, зберіганні та збут вогнепальної зброї і бойових припасів без передбаченого законом дозволу); частиною 2 статті 263-1 (Незаконна переробка вогнепальної зброї, вчинена за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України.


Відділ комунікації поліції Полтавщини

(За матеріалами Слідчого управління обласної поліції)



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux