Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Полтавщині поліція затримала «наркокур’єра», який робив закладки на території Кременчуцького району
Опубліковано 16 лютого 2023 року о 18:00

Оперативники Управління боротьби з наркозлочинністю та слідчі Полтавської області  викрили 23-річного жителя Горішніх Плавнів у збуті «закладок» із солями PVP, амфетаміном та канабісом. Замовлення на заборонений товар чоловік отримував через спеціально створений Інтернет-магазин, а плату за наркозакладки брав через електронну платіжну систему. Про це повідомив начальник поліції Полтавщини Євген Рогачов.


Незаконну діяльність місцевого жителя припинили працівники Управління боротьби з наркозлочинністю в Полтавській області спільно зі Слідчим управлінням обласної поліції, за процесуального керівництва Полтавської обласної прокуратури, із залученням батальйону поліції особливого призначення.

Під час санкціонованого обушка за адресою проживання «наркокур’єра» слідчі вилучили зіп-пакети з PVP, амфетаміном та канабісом, фасувальні матеріали, мобільні телефони, банківські карти та інші речові докази. Вилучене спрямували на судові експертизи.

Євген Рогачов зазначив: 

«Чоловік отримував так званий «мастер-клад» з великим обсягом особливо небезпечних речовин, розфасовував на дози, розкладав їх на території кількох населених пунктів Кременчуцького району та надсилав клієнтам фотознімки з локаціями «закладок» через месенджер. Фігуранта слідчі затримали в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Наразі йому  вже повідомили  про підозру у вчиненні наркозлочинів та обрали запобіжний захід – тримання під вартою без визначення розміру застави».

Слідчими Слідчого управління поліції області, за процесуального керівництва Полтавської обласної прокуратури, здійснюється розслідування кримінального провадження, відкритого за частинами 2 та 3 статті 307 (Незаконне придбання, зберігання, перевезення, пересилання з метою збуту, а також незаконний збут особливо небезпечних наркотичних засобів та психотропних речовин, якщо предметом таких дій були наркотичні засоби та психотропні речовини в особливо великих розмірах) Кримінального кодексу України. Тривають слідчі дії та оперативні заходи щодо встановлення інших осіб, причетних до незаконного обігу наркотиків.

Довідково. Санкція частини 3 статті 307 Кримінального кодексу України передбачає позбавлення волі на строк від 9 до 12 років з конфіскацією майна.


Відділ комунікації поліції Полтавщини

(За матеріалами Слідчого управління ГУНП

та Управління боротьби з наркозлочинністю)



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux