Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Полтавщині псевдобанкір заволодів 18 тисячами гривень з банківського рахунку місцевої жінки: поліція застерігає громадян від шахраїв
Опубліковано 13 червня 2024 року о 17:13

На Полтавщині до поліції почастішали звернення від громадян про факти шахрайства. Здебільшого зловмисники видають себе за банківського працівника та ошукують людей під приводом «оновити дані», «оцінки послуг банку» або «банк змінює реквізити» чи «з вашою банківською карткою проблема, надайте дані для захисту». Поліція просить громадян бути вкрай обачними при телефонній розмові з незнайомцями й не передавати стороннім особам жодних відомостей про себе та свої банківські картки.

До поліції Полтавщини 12-го червня близько 14-ї години по допомогу звернулася мешканка селища Решетилівки. Жінка повідомила, що стала жертвою шахраїв.  За словами заявниці, їй зателефонував невідомий чоловік, який представився працівником банку і під приводом оновлення даних заволодів грошима в сумі 18 тисяч гривень. 

За даним фактом слідчим підрозділом поліції, під процесуальним керівництвом Решетилівської окружної прокуратури, розпочато кримінальне провадження за частиною 4 статті 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. В рамках кримінального провадження тривають оперативно-розшукові та слідчі дії. Особи, що можуть бути причетними до злочину, встановлюються.

Шановні громадяни!

З метою попередження подібних випадків,  закликаємо дотримуватися наступних порад:

- ніколи та нікому не повідомляти свої особисті дані, а саме: пін-код вашої картки, інформацію про термін її дії, захисний тризначний код зі звороту картки або одноразовий пароль з SMS-повідомлення;

- ніколи не виконуйте вказівок незнайомих осіб, які просять перевести кошти. У таких випадках негайно завершуйте розмову. Бо це шахраї;

- операції щодо безпеки картки проводьте тільки особисто у відділенні банку;

- не відповідайте на СМС-повідомлення, які надіслані нібито від банку, де вас просять надати персональну інформацію;

- не переходьте за сумнівними посиланнями, які надіслані в СМС чи месенджерах. Зазвичай саме у такий спосіб зловмисники отримують доступ до банківських рахунків, звідки перераховують ваші заощадження на інші підконтрольні їм банківські рахунки. 

У разі отримання подібних дзвінків чи СМС-повідомлень радимо не відповідати, а негайно зателефонувати до банківської установи та повідомити службу безпеки про такі дії.  Якщо все-таки ви стали жертвою онлайн-шахрайства - негайно звертайтеся до поліції будь-яким зручним для вас способом, або зателефонуйте за номером 102.

Нагадаємо, Кіберполіція застерігає від телефонних шахраїв, які видають себе за співробітників банку   

Аудіопорадники поліції Полтавщини можна знайти за посиланнями: «Як уникнути обману в Інтернеті»    

Відділ комунікації поліції в Полтавській області




Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux