Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Полтавщині психологи поліції, ДСНС та університету Полтавської політехніки провели робочу зустріч в рамках Всеукраїнської програми ментального здоров'я «Ти як?»
Опубліковано 04 квітня 2024 року о 15:10

В рамках Всеукраїнської програми ментального здоров'я «Ти як?» та проєкту Нацполіції «Пункт психологічних практик» відбулася зустріч психологів поліції Полтавщини, ДСНС та Національного університету Полтавської політехніки імені Юрія Кондратюка. Психологині обговорили новітні методи роботи щодо надання першої психологічної допомоги людям.Ключова суть проєкту «Пункт психологічних практик», що реалізується в системі психологічної служби МВС, полягає у впровадженні ефективних інструментів підтримки метального здоров'я цивільного населення та особового складу поліції й Держслужби з надзвичайних ситуацій.

Очільниця відділу психологічного забезпечення управління кадрового забезпечення обласної поліції Олена Демяник пояснює: «Ментальне здоров'я — це стан щастя та добробуту, в якому людина реалізує свої творчі здібності, може протистояти життєвим стресам, продуктивно працювати та робити внесок у суспільне життя. Це поняття дуже широке і поєднує різні аспекти. Щоб покращити свій емоційний стан можна звернутися до професійних психологів, практикувати медитацію, займатися спортом».

Фахівчиня наголошує, що підтримувати власне ментальне здоров’я можна самостійно. Для цього необхідно уникати стресових ситуацій та навчитись адекватно на них реагувати, дбати про режим сну та збалансувати  харчування й додати фізичної активності.

Щоб бути в нормі, ми маємо відпочивати – так влаштований наш організм. Але й відпочивати можна по-різному, а саме поєднувати приємне з корисним, наприклад:

- наведіть лад у шафі, робочому столі чи на кухні, позбудьтеся мотлоху. А речі, які вже не носитимете, передайте волонтерам;

- послухайте подкаст чи новий альбом в улюбленому жанрі, не відволікайтеся на чати і новини;

- вийдіть на прогулянку, покатайтеся на велосипеді, погодуйте птахів у парку;

- навідайтеся до найближчого притулку, проведіть час із тваринами, запитайте волонтерів, чим можете допомогти;

- сходіть на манікюр, педикюр, зробіть нову зачіску;

- складіть чіткий план на день і спробуйте закрити усі його пункти – якщо вдасться, нагородіть себе чимось приємним.

Пам’ятайте: ваше ментальне здоров’я важливе 24 години на добу і 365 днів на рік. Якщо ж людина відчує порушення сну й харчової поведінки, тривалу апатію та брак енергії, є привід звернутися до спеціалістів!

Відділ комунікації поліції в Полтавській області



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux