Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Полтавщині шахрай ошукав в Інтернеті жінку з Кременчуцького району: поліція розпочала розслідування
Опубліковано 21 січня 2023 року о 12:23

До поліції Кременчука звернулася мешканка села Максимівка, 1998 року народження, яка повідомила, що під час купівлі мобільного телефону в Інтернеті її ошукав шахрай. Поліція розпочала розслідування.

Зі слів потерпілої, так званий «продавець» скинув їй посилання начебто для оплати товару. Після того, як жінка ввела необхідну інформацію, з її рахунку зняло 13 тисяч гривень, а товар вона так і не отримала. Зрозумівши, що її ошукали, місцева мешканка звернулась за допомогою до поліції. 

Наразі за даним фактом підрозділ дізнання Кременчуцького райуправління поліції, за процесуального керівництва Кременчуцької окружної прокуратури, розпочав кримінальне провадження за частиною 1 статті 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Поліцейські вживають заходи щодо встановлення правопорушника та притягнення його до юридичної відповідальності. Тривають слідчі дії.

Водночас працівники Кременчуцького районного управління поліції проводять на території району превентивні заходи серед населення, щоб попередити людей про існуючі шахрайські схеми та надають рекомендації, як не стати жертвою злочину. 

Зокрема, такі профілактичні зустрічі із мешканцями територіальних громад району провели дільничні  офіцери відділення №2 Кременчуцького райуправління поліції. 

Шановні громадяни!

Аналізуйте інформацію, яка надходить вам по телефону та під час зустрічей з незнайомцями. Не приймайте необдуманих або поспішних рішень.

Пам'ятайте, що шахраї не полишають спроб заволодіти вашими коштами, використовуючи старі та вигадуючи нові схеми афер. В основному злочинці вимагають гроші на «рятування» ваших рідних, які начебто «потрапили в біду» або пропонують в мережі Інтернет купити товар за низькими, «вигідними» для вас цінами, або представляються представниками банківських установ, виманюють необхідну конфіденційну інформацію і потім знімають кошти з ваших банківських карток. 

Тож закликаємо вас бути пильними та обережними під час телефонних розмов із «псевдо-рідними» та іншими незнайомцями, а також під час здійснення купівлі-продажу в мережі Інтернет. Не дайте злочинцям можливості вас ошукати!

РЕКОМЕНДУЄМО:

-    Прослухати аудіопорадники поліції Полтавщини за посиланнями: 

•    «Як уникнути обману в Інтернеті»;

•    «Як розпізнати телефонне шахрайство та як його оминути?»

•    «Поради для літніх людей: як уникнути обману?»

- Перевіряти на достовірність веб-сайти на сервісі Департаменту кіберполіції Національної поліції України STOP FRAUD або у Чорному переліку сайтів-шахраїв.  

Якщо ж ви стали жертвою шахрайства, терміново зверніться до найближчого підрозділу поліції або зателефонуйте на номер 102. Максимально швидко зберіть інформацію, що підтверджує факти вчинення щодо вас шахрайських дій: чеки про оплату, квитанції з банку про проведення грошових операцій, роздруківки дзвінків тощо.

Відділ комунікації поліції в Полтавській області

(За інформацією Кременчуцького райуправління поліції)

 



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux