Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Полтавщині стартувала масштабна інформаційна кампанія проти насильства: попереду 16 днів активізму від поліції та її партнерів
Опубліковано 25 листопада 2022 року о 17:07

Сьогодні на Полтавщині стартувала Всеукраїнська інформаційна кампанія «16 днів проти насильства», яка триватиме з 25 листопада до  10 грудня. Як пояснила уповноважена з контролю за дотриманням прав людини в поліцейській діяльності Національної поліції України (з дислокацією в Полтавській області) Наталія Нечепуренко, протягом 16 днів представники поліції, органів місцевої влади, самоврядування та громадських організацій проводитимуть вуличні акції та різноформатні тематичні заходи. 


Офіцерка зауважила: «Основна мета інформаційної кампанії – пояснити людям: як розпізнати домашнє насильство, якого плану безпеки дотримуватися в такій ситуації (особливо, в умовах війни) та як зв’язатися з компетентними органами і службами, які зможуть допомогти у кризовій ситуації».

Зокрема, сьогодні (у Міжнародний день боротьби з насильством щодо жінок) ініціатори інфокампанії разом з маленькими мешканцями Полтавського кризового центру благодійної організації «Світло надії» виготовили іграшкових янголят з побажаннями добра і миру, які згодом прикрасять Новорічну ялинку. А потім разом з дорослими лопали кульки із записками. Як зауважила Наталія Нечепуренко, позитивні побажання залишили собі (щоб вони здійснилися), а від негативних фраз (пов’язаних з насильством і стражданнями) позбулися.

Поліцейська омбудсмен наголосила: «Через емоційну гру ми допомогли учасникам зрозуміти, що припинити насильство так само реально, як лопнути кульку. Але для цього потрібно знати до кого і як звернутися по допомогу»! 

Захід відбувся завдяки підтримці керівництва Благодійної організації «Світло надії», громадського формування «Капеланський патруль», представництва Агентства ООН у справах біженців в Україні, а також за участі працівників сектору протидії домашньому насильству Полтавського райуправління поліції, Управління патрульної поліції, Відділу сприяння роботі регіональних представництв Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини та  регіональній координаторці взаємодії з громадськістю Уповноваженого ВРУ в Полтавській області, Департаменту культури, молоді та спорту Полтавської міської ради та ГО «КримСОС».


Відділ комунікації поліції Полтавщини



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux