Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Полтавщині стартував новий навчальний рік: 13 офіцерів служби освітньої безпеки приступили до роботи в школах
Опубліковано 02 вересня 2024 року о 17:36

На Полтавщині з 2-го вересня в закладах загальної середньої освіти  розпочався новий навчальний рік. Відтак у навчальних закладах Полтавського, Кременчуцького, Миргородського та Лубенського районів розпочали виконання своїх обов’язків 13 офіцерів служби освітньої безпеки.

Напередодні навчального року педколективам шкіл області  представили інспекторів Служби освітньої безпеки. Під час робочих зустрічей присутні обговорили основні функції та завдання, які буде виконувати інспектор СОБ в навчальних закладах.  

У перший день навчального року офіцери безпеки забезпечили публічну безпеку і порядок під час урочистих заходів, присвячених Дню знань. 

Також поліцейські привітали дітей з початком навчального року і провели перші уроки безпеки для найменших школярів.

Ігор Дрібний, начальник відділу організації служби освітньої безпеки поліції в Полтавській області, повідомив: 

«Основна наша мета – безпечне освітнє середовище, де кожен здобувач освіти почуватиметься захищеним. До функціоналу офіцера «Служби освітньої безпеки» входить: забезпечення пропускного режиму та патрулювання території школи, підвищення правової обізнаності учасників навчального процесу, співпраця з учнями, батьками й педагогами, просвітницькі заходи з дітьми та участь у різноманітних спортивних, патріотичних, пізнавальних та інформаційно-правових заходах тощо». 

Радимо батькам нагадати школярам правила поведінки на вулиці, в школі та в побуті. Зокрема:

* у разі сигналу «Повітряна тривога» необхідно чітко виконувати вказівки вчителів та поліцейських - швидко та без паніки пройти в укриття. Якщо поряд немає укриття, то від потенційної небезпеки вас має відділяти щонайменше дві стіни. Не ігноруйте сигнали тривоги;

* дотримуйтеся правил дорожнього руху. Переходьте дорогу лише в дозволених місцях. Будьте видимими в темну пору доби або за умови недостатньої видимості (дощ, туман). Під час їзди на велосипеді чи самокаті використовуйте захисне спорядження та не здійснюйте небезпечних маневрів; 

* булінг — це агресивна і вкрай неприємна поведінка однієї дитини (або групи дітей) щодо іншої дитини, що супроводжується постійним фізичним і психологічним тиском. Завжди повідомляйте про випадки булінгу вчителю, батькам або поліцейському служби освітньої безпеки;

* при виявленні підозрілих або вибухонебезпечних предметів, не чіпайте його. Не користуйтеся поблизу підозрілого предмета телефоном. Відійдіть на безпечну відстань (на вулиці - не менше 100 метрів, а в приміщенні – не менше 50 метрів). Негайно повідомте про виявлення підозрілого предмета за телефоном 101 або 102;

* необхідно розповідати батькам, що вас турбує в інтернеті. Не переходьте на сайти, які не призначені для перегляду дітьми. Не давайте ніякої особистої інформації та не надсилайте свої фото незнайомцям. 

Бажаємо школярам успішного та безпечного навчального року!

Нагадаємо: Проєкт «Служба освітньої безпеки» реалізується за ініціативи керівництва держави за участі Міністерства освіти й науки України, Міністерства внутрішніх справ і Національної поліції. Його мета – захистити дітей у школах в умовах повномасштабної війни та створити безпекове середовище після війни.

Відділ комунікації поліції в Полтавській області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux