Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Полтавщині відбувся перший «мобільний» урок безпеки для школярів разом з поліцейськими та рятувальниками
Опубліковано 24 жовтня 2023 року о 18:22

Замість шкільної форми – однострій поліцейських та спецодяг рятувальників, замість парт – смуга перешкод та майданчик з дорожніми знаками. А ще макети з вибухонебезпечними предметами, стенд з електроприладами, що призвели до пожеж, загадки та багато іншого. Сьогодні на спортивному майданчику полтавської загальноосвітньої школи № 5 ювенальні поліцейські спільно з рятувальниками провели пілотний урок безпеки для учнів 5-7 класів на базі «мобільного класу». 


На першому інтерактивному уроці були присутні очільник поліції Полтавщини Євген Рогачов, заступник начальника обласної військової адміністрації Максим Калінін та начальник ГУ ДСНС Володимир Сологуб. 

Як пояснила керівниця відділу ювенальної превенції обласної поліції Ірина Москаленко, «мобільний клас безпеки» – це фургон ISUZU, оснащений інвентарем та навчальними матеріалами для проведення з дітьми комплексних уроків з правил безпечної поведінки. 

У спеціальному автомобілі є LED-екран для демонстрації навчальних роликів, стенди, презентації, ігрові навчальні матеріали (для проведення руханок та вікторин), розкладні стільці, столи, каримати, спецодяг рятувальників й однострій поліцейських, а також інші речі, необхідні  для проведення інтерактивних занять як у фургоні, так і за його межами. 

Ірина Москаленко зазначила, що для «виклику» такого автомобіля закладу освіти потрібно надіслати електронну заявку (посилання за QR-кодом) та лист на адресу Головного управління ДСНС.

Євген Рогачов зазначив, що це зовсім новий підхід до викладання дітям базових правил безпеки. Генерал поліції наголосив: 

«Я впевнений, що такий формат навчання буде максимально ефективним, адже дозволяє дітям не тільки почути інформацію та побачити візуальні об’єкти, але й обговорити проблему з фахівцями та знайти разом з ними правильні відповіді за допомогою пізнавальної гри».

Перші враження школярів від уроку – цікаво, весело та без сумнівів корисно. Найбільше усім сподобалась смуга перешкод! А ще діти у захваті від  можливості відчути себе поліцейськими та рятувальниками. 


Відділ комунікації поліції Полтавщини



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux