Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Полтавщині водій легковика намагався підкупити поліцейських: розпочато досудове розслідування
Опубліковано 25 вересня 2024 року о 10:41

Для уникнення юридичної відповідальності за невиконання судового рішення, мешканець Миргородського району спробував «домовитися» з поліцейськими. Правоохоронці задокументували спробу підкупу та відкрили кримінальне провадження.

22 вересня близько 14:00 у селі Кротівщина Миргородського району працівники сектору реагування патрульної поліції відділення № 3 (селище Велика Багачка) Миргородського райвідділу виявили водія, якого запідозрили у керуванні автомобілем ВАЗ 2106 у стані сп’яніння.

Віталій Ярмолюк, очільник Миргородського райвідділу поліції, повідомив:

«У ході перевірки з’ясувалося, що 48-річний водій легковика за рішенням суду вже позбавлений права керування транспортними засобами. Чоловік відмовився від перевірки на стан сп’яніння. Крім того, чоловік запропонував поліцейським неправомірну вигоду, аби "вирішити питання". Працівники поліції задокументували факт правопорушення та розпочали досудове розслідування».

За даним фактом слідчими поліції Миргородщини, під процесуальним керівництвом Миргородської окружної прокуратури, здійснюється досудове розслідування за частиною 1 статті 369 (Пропозиція чи обіцянка службовій особі надати їй або третій особі неправомірну вигоду, а так само надання такої вигоди за вчинення чи невчинення службовою особою в інтересах того, хто пропонує, обіцяє чи надає таку вигоду, чи в інтересах третьої особи будь-якої дії з використанням наданої їй влади чи службового становища) та за частиною 1 статті 382 (Умисне невиконання вироку, рішення, ухвали, постанови суду, що набрали законної сили, або перешкоджання їх виконанню) Кримінального кодексу України.

Санкція частини 1 статті 369 передбачає штраф від 17 000 грн до 68 000 грн або обмеження чи позбавлення волі на строк від 2 до 4 років.

Крім того, відносно водія патрульні склали адміністративний матеріал за статтею 130 (керування транспортними засобами у стані сп’яніння) Кодексу України про адміністративні правопорушення та направили до суду для прийняття правового рішення.

Відділ комунікації поліції Полтавщини

(За інформацією Миргородського райвідділу поліції)


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux