Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Полтавщині з’явиться ще один «вихователь безпеки»: представники поліції, ДСНС та освіти підписали меморандум з Кременчуцькою тергромадою
Опубліковано 03 серпня 2023 року о 18:04

Кременчуцька міська територіальна громада – вже четверта громада Полтавщини, яка задекларувала своє рішення взяти участь в реалізації проєкту «Спеціаліст з безпеки в освітньому середовищі». Підписи у документі, що є важливим кроком у створенні безпечного середовища для дітей, поставили начальник поліції Полтавщини Євген Рогачов, начальник Головуправління ДСНС Володимир Салогуб, заступниця начальника управління Департаменту освіти і науки Полтавської ОВА Ангеліна Кушпіль та Міський голова міста Кременчук Віталій Малецький. В обговоренні умов проєкту також взяли участь заступник начальника обласного управління поліції Віталій Мельничук та представники відділу ювенальної превенції Головного управління поліції.


Під час підписання меморандуму про співпрацю Євген Рогачов наголосив, що безпекова складова навчального процесу в умовах воєнного стану залишається питанням номер один. На думку очільника поліції Полтавщини, проєкт «Спеціаліст з безпеки» – це ефективна модель формування партнерських стосунків поліції, рятувальників, закладів освіти, громади, а також батьківського та учнівського врядування.

Своєю чергою Володимир Салогуб запевнив, що ДСНС всебічно сприятиме впровадженню пілотного проєкту на території Кременчуцької тергромади, посилаючись на позитивний досвід взаємодії зі спеціалістами безпеки Мачухівської, Сенчанської та Лютенської тергромад, які долучилися до проєкту у 2022 році.

Нагадаємо, проєкт «Вихователь безпеки» реалізується за ініціативи Міністерства внутрішніх справ та Національної поліції у співпраці з Міністерством освіти, Міністерством розвитку громад та територій, освітнім омбудсменом, Асоціацією міст України, Асоціацією об’єднаних територіальних громад, Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) та власне громадами.

Його суть полягає у запровадженні в кожній територіальній громаді посади вихователя (або спеціаліста), на якому будуть сконцентровані всі безпекові питання закладу загальної середньої освіти. Вихователь – не поліцейський, а цивільна особа у штаті територіальної громади. Серед його функцій: створення інфраструктури на прилеглій до закладу освіти території, проведення інформаційно-освітніх заходів, безпосередній контакт з батьківським комітетом, з адміністрацією закладу освіти, з територіальними органами поліції, ДСНС та іншими суб’єктами, до повноважень яких належить створення безпекового дитячого середовища.

Євген Рогачов зауважив: 

«Ми повинні комплексно підходити до морально-правового виховання дітей, приділяючи увагу формуванню толерантного ставлення до свободи іншої людини, її поглядів, думок, поведінки, правильного розуміння різноманіття культур нашого світу і способів вияву людської індивідуальності. Цей проєкт є власне каталізатором складного освітньо-виховного процесу».


Відділ комунікації поліції Полтавщини 



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux