Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На тлі воєнних загроз поліція продовжує шлях реформ заради безпеки людей, – Євген Рогачов
Опубліковано 04 липня 2023 року о 14:38

На цьому очільник поліції Полтавщини Євген Рогачов наголосив під час урочистих заходів, що сьогодні відбулися з нагоди відзначення 8-ї річниці Національної поліції України. Генерал поліції зауважив, що в умовах воєнного стану поліція кардинально змінила формат діяльності та гідно відповіла на виклики війни. 


Начальник обласної поліції повідомив: 

«Поліцейські Полтавщини з перших днів російської агресії стали на захист українського народу. Одними з перших запропонували допомогу людям з різних куточків країни. Вони навчилися розміновувати великі території, проводити аеророзвідку та штурмові дії, нищити противника, надавати допомогу пораненим на полі бою, виявляти диверсантів та прибічників окупантів, документувати воєнні злочини, протидіяти ворожій пропаганді та організованій злочинності, а також опанували унікальні технології для швидкісного встановлення ДНК людини. Разом з тим, на тлі воєнних загроз поліція продовжує шлях реформ заради безпеки людей». 

До урочистостей, які 4 липня відбулися в Головному управлінні поліції Полтавщини, доєдналися начальник Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін, заступник голови Полтавської обласної ради Олександр Лемешко, керівник Полтавської обласної прокуратури Євген Гладій, начальник Управління СБУ в Полтавській області Іван Рудницький, Начальник ГУ ДСНС області Володимир Салогуб, голова Апеляційного суду Полтавської області Сергій Гальонкін, Голова Полтавського окружного адміністративного суду Іван Ясиновський, начальник Полтавського зонального відділу Військової служби правопорядку Сергій Драченко, директор теруправління ДБР (розташованого у м. Полтава) Денис Маньковський, директор Полтавського Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України Тарас Бойко, начальник регіонального сервісного центру ГСЦ МВС в Полтавській області Віталій Бондаренко та командир військової частини 3052 Національної гвардії України Андрій Галущак.

Хвилиною мовчання присутні вшанувати пам'ять полеглих героїв і невинно убитих ворогом українців та українок. А також поклали живі квіти до підніжжя Меморіалу «Полеглим захисникам правопорядку Полтавщини».

Євген Рогачов зауважив, що вже понад півтора року близько 200 поліцейських з різних підрозділів ГУНП постійно беруть участь у стабілізаційних заходах на деокупованих територіях та допомагають ліквідовувати наслідки терористичних актів агресора. Окрім того, правоохоронці продовжують здійснювати основні заходи з охорони прав і свобод людини, протидії злочинності, забезпечення публічної безпеки та порядку в населених пунктах області.

Він додав: 

«Лише за 6 місяців цього року ми відреагували на понад 136 тисяч повідомлень від громадян про злочини та події, що надійшли на лінію 102. Окрім того, зареєстровано більше ніж 8 тисяч 800 кримінальних правопорушень. Понад 4,5 тисячі фігурантів вже отримали підозри у вчиненні злочинів та проступків».

Дмитро Лунін у своїй промові підкреслив, що поліцейські, захищаючи країну пліч-о-пліч зі Збройними Силами України, показали, що вони повністю розуміють відповідальність, яку на себе взяли. 

«Відданість службі, відданість народові, державі – це зараз дуже потрібно країні. Хочу привітати вас з професійним святом та побажати міцного здоров’я, витримки та сил», – наголосив начальник обласної військової адміністрації.

Своєю чергою заступник голови Полтавської обласної ради Олександр Лемешко подякував правоохоронцям за високий рівень правопорядку в регіоні, що підтримується в умовах воєнного стану та запевнив: 

«Депутати завжди будуть підтримувати ініціативи у сфері захисту правопорядку в області. Рівень виконання обласних програм свідчить про довіру вашому професіоналізму».

Очільник поліції Полтавщини подякував за підтримку та потужну співпрацю керівництву Полтавської обласної військової адміністрації та обласної ради, депутатському корпусу, територіальним громадам, представникам медіа та громадськості. Він сказав: «Ми високо цінуємо ваше сприяння у впровадженні прогресивних реформ у сфері безпеки та правопорядку, які потрібні сучасному українському суспільству».

Керівник Полтавської обласної прокуратури Євген Гладій, подякувавши поліцейським за досвід і професіоналізм, акцентував на важливих аспектах діяльності поліцейських. Посадовець підкреслив: 

«Ви стоїте на сторожі додержання законів, захисту прав і свобод людей і громадян. Ви першими прибуваєте на місце, надаєте необхідну допомогу та викликаєте необхідні служби для фіксації події. Хочу побажати, щоб вас у нелегкій праці завжди підтримували рідні. Здоров’я вам та непохитної віри у перемогу».

За сумлінне виконання службових обов’язків, високий професіоналізм, особисту ініціативу та наполегливість заохочено 22 працівників поліції. Серед нагород: почесні грамоти Полтавської обласної військової адміністрації, подяки Полтавської обласної ради, спеціальні звання, відзнаки обласного управління поліції Полтавщини, Полтавської обласної прокуратури та Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій, а також грамоти та подяки начальника обласного управління поліції.

Окрім того, 24 поліцейських представлено до заохочення відомчими відзнаками МВС та Національної поліції України.


Відділ комунікації поліції Полтавщини



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux