Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Водохреща публічну безпеку на Полтавщині забезпечуватимуть близько 400 правоохоронців
Опубліковано 18 січня 2023 року о 10:23

У день Хрещення Господнього, 19-го січня, охороняти публічну безпеку поблизу культових споруд в 165 населених пунктах Полтавщини будуть близько 200 поліцейських. Крім того, в місцях, де заплановані купання громадян, охорону публічного порядку забезпечуватимуть близько 110 поліцейських, майже 70 рятувальників, близько 15 військовослужбовців військової служби правопорядку, 16 представників громадських формувань та добровольців громад, а також близько 40 медичних працівників.  

Також на Полтавщині в режимі 24/7 працюватимуть посилені слідчо-оперативні  групи та Ситуаційний центр Главку поліції, який координуватиме дії нарядів залежно від зміни оперативної обстановки.

Роман Ніколаєнко, начальник управління превентивної діяльності поліції Полтавщини, зазначив: «З урахуванням обмежень правового режиму воєнного стану, на Водохреща, 19-го січня, відбудуться богослужіння та освячення води в 219 культових спорудах. Також заплановане масове купання вірян у понад тридцяти місцях, що розташовані на водоймах в населених пунктах області. У всіх місцях, де заплановані заходи, охороняти спокій громадян будуть поліцейські та нацгвардійці. Крім того, наближені наряди груп реагування патрульної поліції забезпечуватимуть належний правопорядок на дорогах і вулицях області, а також надаватимуть максимальну допомогу тим, хто цього потребує. Загалом, до охорони публічного порядку та безпеки залучено близько 400 правоохоронців».

Шановні мешканці та гості Полтавщини!

Звертаємо увагу, що під час відзначення Хрещення Господнього діють обмеження, визначені рішенням Полтавської обласної військової адміністрації. Зокрема, комендантська година триватиме з 23-ї вечора до 5-ї ранку. У випадку оголошення повітряної тривоги учасники релігійних заходів зобов’язані пройти в укриття. 

Наголошуємо на обов’язковому дотриманні встановлених обмежень та правил безпеки, адже їх основна мета – запобігти можливим надзвичайним ситуаціям, протиправним посяганням та загрозам, пов’язаним з підступною тактикою окупаційних військ рф.

Також закликаємо не порушувати вимог чинного законодавства, правил безпечної поведінки на льоду та карантинних обмежень. Не зловживайте спиртними напоями, будьте толерантними та ввічливими один до одного, слідкуйте за дозвіллям дітей та з розумінням ставтеся до роботи правоохоронців. 

Ми працюємо заради вашої безпеки, тож у разі необхідності одразу звертайтеся за допомогою на екстрені телефонні лінії – «102», «101», «103». 

Бережіть себе і своїх близьких! 

Нагадаємо, «Обережно! Крига!»: варто пригадати правила поведінки на льоду прямо зараз.

Відділ комунікації поліції Полтавської області

(За інформацією УПД ГУНП в Полтавській області)





Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux