Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
У правозахисній практиці потрібно по-максимуму використовувати інноваційні технології – Євген Рогачов
Опубліковано 13 січня 2022 року о 12:49

Про цифровізацію процесу забезпечення прав людини в поліцейській діяльності, а також налагодження спрощеної комунікації правників щодо забезпечення правових гарантій особам, затриманим правоохоронними органами, йшлося під час робочої зустрічі керівництва обласної поліції та Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

В обговоренні кейсів оперативного інформування адвокатів про адміністративне затримання особи та затримання в кримінальному процесі взяли участь Євген Рогачов, очільник поліції Полтавщини, Олександр Черчатий, директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області, Людмила Армеєва, керівниця відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги Центру, Наталія Нечепуренко, старша інспекторка відділу уповноважених з контролю за дотриманням прав людини в поліцейській діяльності Полтавщини, Ірина Погребняк, заступниця начальника Слідчого управління Главку поліції, та Віктор П’яташ, начальник Управління організаційно-аналітичного забезпечення та оперативного реагування обласної поліції.

Олександр Черчатий повідомив, що на Полтавщині фахову допомогу в кримінальних, адміністративних та цивільних процесах надають близько 200 адвокатів. «На території області діють 3 місцеві центри та 24 бюро правової допомоги. Протягом 2021 року Регіональний центр видав близько 4 тисяч доручень щодо надання допомоги у кримінальному процесі», – уточнив директор Центру.

Під час обміну думками щодо удосконалення співпраці слідчих з адвокатами головний поліцейський Полтавщини Євген Рогачов зауважив, що для підвищення ефективності механізму забезпечення прав людини, зокрема, затриманих (як в адміністративному, так і в кримінальному процесі), обов’язково потрібно використовувати інноваційні цифрові «інструменти».

З-поміж проєктів Національної поліції України, що передбачають використання сучасних технологій: створення фронт-офісів в територіальних підрозділах поліції та системи Custody Records в Ізоляторах тимчасового тримання.

Нагадаємо, перший фронт-офіс має з’явитися у відділі №1 Полтавського райуправління поліції. Будівельні роботи планують завершити у 2022-му році. А система електронного обліку та відеофіксації Custody Records працюватиме в Ізоляторі тимчасового тримання №8, що у місті Горішні Плавні (планові роботи тривають).

Євген Рогачов акцентував, що питання забезпечення прав людини – на першому плані, а тому потрібні технології, що гарантуватимуть захист у ситуаціях, що належать до сфери поліцейської діяльності. «У правозахисній практиці потрібно по-максимуму використовувати інноваційні технології. Якщо людина буде знати, що все фіксується, і вона отримає вчасну правову допомогу, то відчуватиме себе захищеною» – зазначив полковник поліції.



Учасники зустрічі висловили свої пропозиції та домовилися про комплексну співпрацю, що включає не тільки юридичний захист, але й правове виховання населення.

Відділ комунікації поліції Полтавщини

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux