Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Полтавщині перед судом постане наркогрупа: слідчі поліції завершили досудове розслідування
Опубліковано 02 вересня 2022 року о 12:30

Учасникам організованої групи (до складу якої входило троє жінок та один чоловік) інкримінують налагодження наркобізнесу у Кременчуці. Досудовим розслідуванням встановлено, що четверо фігурантів налагодили постачання та масштабний збут синтетичного наркотичного засобу.

Розгалужену мережу, створену в промисловому місті, викрили працівники слідчого відділу розслідування особливо тяжких злочинів Слідчого управління поліції в Полтавській області спільно з регіональним Управлінням внутрішньої безпеки ДВБ Національної поліції України, за процесуального керівництва Полтавської обласної прокуратури.

Як повідомив заступник начальника поліції Полтавщини Сергій Рекун, слідчими зібрані докази, що спільники «інвестували» отримані від продажу метадону гроші «в розвиток» наркобізнесу. Зокрема, для збільшення обсягів придбання та продажу наркотичного засобу. А також використовували кримінальні доходи для оплати «праці» виконавців та пособників злочинної діяльності.

«Під час ряду санкціонованих обшуків у фігурантів вилучено загортки з розфасованими дозами наркотичного засобу у великих розмірах. Серед іншого:  мобільні телефони, сім-карти, банківські картки та гроші», – зазначив полковник поліції.

На даний час органом досудового розслідування, за процесуального керівництва Полтавської обласної прокуратури, завершено досудове розслідування у кримінальному проваджені, відкритому за двома статтями Кримінального кодексу України: незаконне придбання, перевезення та зберігання з метою збуту наркотичного засобу, вчинені повторно організованою групою (частина 3 статті 27 частина 3 статті 307) та використання коштів, здобутих від незаконного обігу наркотичних засобів з метою продовження незаконного обігу наркотичних засобів, вчинених за попередньою змовою групою осіб (частина 2 статті 306).

Обвинувальний акт відносно організованої групи скеровано до Октябрського районного суду Полтави для розгляду справи по суті.

Відділ комунікації поліції Полтавщини
(З матеріалами Слідчого управління ГУНП)

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux