Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Полтавщині поліція, за погодженням з прокуратурою, спрямувала до суду обвинувальний акт відносно організованої групи, яка налагодила наркобізнес на території кількох областей
Опубліковано 03 лютого 2021 року о 19:07

Шістьох жителів Кіровоградщини, обвинувачених у постачанні та продажу наркотичного препарату «Метадон» на території Горішніх Плавнів та Кременчука Полтавської області, а також в Олександрії, що на Кіровоградщині, затримали у серпні минулого року.

Викриття організованої групи – результат спецоперації, в якій взяли участь детективи слідчого управління поліції Полтавщини та регіонального управління внутрішньої безпеки, під процесуальним керівництвом Полтавської обласної прокуратури, із залученням батальйону поліції особливого призначення.

Нагадаємо, двох із шести фігурантів (з-поміж яких одна жінка) затримали ввечері 11 серпня після чергової зустрічі з клієнтом. Спільники намагалися втекти від поліцейського переслідування на автомобілі, однак їх наздогнали біля одного із сіл Кіровоградщини, де вони облаштували тимчасовий табір.

Під час обшуків за адресами проживання учасників організованої групи у трьох областях України, поліція вилучила згортки та полімерні зіп-пакети з наркотиками, електронні ваги, телефони, сім-карти різних операторів мобільного зв’язку, банківські карти, чорнові записи та кримінальні гроші.

Артем Родигін, заступник начальника поліції Полтавщини, повідомив: «Під час досудового розслідування слідчі встановили, що лікарський препарат «Метадон», що використовують при лікуванні наркотичної залежності, ділки продавали у два способи: або «з рук в руки» або шляхом «закладок». Поліція задокументувала також факти збуту «Метадону» в’язням виправної установи.  Обвинувальний акт відносно організованої групи наркоділків, за погодженням з Полтавською обласною прокуратурою, слідчі направили до суду. П’ятеро чоловіків чекають на суд під вартою, а їх спільниця – під домашнім арештом».

Членам організованої групи інкримінують скоєння злочинів, передбачених ч. 2 ст. 307 та ч. 2 ст. 306 Кримінального кодексу України: незаконне придбання, зберігання, перевезення та пересилання з метою збуту наркотичного засобу у великих та особливо великих розмірах, а також його незаконний збут наркозалежним особам; використання коштів, здобутих від незаконного обігу наркотичних засобів для придбання об'єктів, майна, що підлягають приватизації, а також використання таких доходів (коштів і майна) з метою продовження незаконного обігу наркотичних засобів.

За скоєння наркозлочинів учасникам групи загрожує до 15 років позбавлення волі.

Відділ комунікації поліції Полтавщини

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux