Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
За підозрою у збуті небезпечних наркотиків у Полтаві затримано іноземця
Опубліковано 10 травня 2018 року о 17:17

Спільними зусиллями працівниками Полтавського відділу поліції, Управління протидії наркозлочинності, патрульної поліції Полтавської області та громадськості (представники ГО «Регіональний центр контролю та сприяння діяльності правоохоронних органів України») під процесуальним керівництвом Полтавської місцевої прокуратури було встановлено, що 27-річний громадянин іншої держави має при собі значну кількість речовини, схожої на наркотичну. 

Попередньо встановлено, що фігурант перебуває в Україні на законних підставах та має посвідку на постійне проживання.

На одній із вулиць Полтави, що на території Шевченківського району, при собі у чоловіка було виявлено ряд наркозасобів – згортки із речовинами, схожими на канабіс і амфетамін, шприци з прозорою речовиною, та інші психотропні речовини у різноманітних формах. Ймовірно, іноземець зберігав заборонені речовини з метою збуту.


Речові докази вилучено та направлено для проведення відповідних експертиз.


Як зазначив виконуючий обов’язки начальника поліції Полтавщини Олександр Бєлянський, ймовірніше за все,  іноземець використовував сучасні технічні можливості для збуту наркотичних засобів, в тому числі за допомогою мобільного зв’язку.
- Викриття діяльності даного фігуранта є результатом спільної роботи поліції, прокуратури та громадськості, - розповів Олександр Бєлянський. 

За фактом збуту чи передачі наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів у великих розмірах, було відкрито кримінальне провадження з попередньою правовою кваліфікацією за частиною 2 статті 307 Кримінального кодексу України.


Іноземця затримано у порядку статті 208-ї Кримінального процесуального кодексу України. Правоохоронці встановлюють канали надходження та збуту наркотиків і психотропів. Готуються матеріали для оголошення про підозру та обрання міри запобіжного заходу, триває досудове розслідування.
Відповідно до чинного законодавства, чоловікові може загрожувати покарання - позбавлення волі на строк від шести до десяти років з конфіскацією майна.

Відділ комунікації за інформацією
Управління протидії наркозлочинності
поліції Полтавської області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux