Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Навчати дітей поважати та пам’ятати тих, хто захищає незалежність України, надзвичайно важливо, – миргородська поліцейська Яніна Захода
Опубліковано 05 липня 2024 року о 13:25

Яніна Захода, очільниця сектору ювенальної превенції Миргородського районного відділу поліції, вважає, що навчання дітей поваги до військових, поліцейських, рятувальників та інших службовців, які забезпечують безпеку та спокій громадян, є важливим елементом формування цінностей та розвитку українського суспільства.

За її словами, робота ювенального поліцейського включає не лише профілактичну діяльність із «важкими» підлітками та родинами, що потребують державної підтримки, чи уроки безпеки й роз’яснення прав та обов’язків. Не менш важливою є виховна робота, спрямована на формування патріотизму, поваги до захисників, національної гідності та солідарності.

«Навчати дітей поважати та пам’ятати тих, хто захищає незалежність України, надзвичайно важливо. Завдяки цим людям ми можемо жити, навчатися, працювати та планувати своє майбутнє. Саме тому ми приділяємо патріотичному вихованню значну увагу», – підкреслює Яніна Захода.

Широкомасштабна війна змінила підхід ювенальних поліцейських до роботи. Яніна Захода пояснює, що довелося швидко адаптуватися до нових реалій – брати участь у гуманітарній діяльності, освітньо-виховних процесах та інформаційних кампаніях, спрямованих на убезпечення дітей і дорослих від можливих загроз. А ще донатити на дрони для оборонців та здавати кров для поранених захисників.

Зокрема, у січні 2024 року працівники Миргородського райвідділу поліції разом з учнями місцевих шкіл зібрали кошти на дрони для штурмової бригади «Лють» та підрозділів ЗСУ. На зібрані кошти придбали чотири квадрокоптери Mavik 3 PRO. 

Поліцейські Миргорода також долучаються до волонтерських ініціатив для підтримки дітей з інвалідністю, внутрішньо переміщених родин, неповнолітніх у стресових ситуаціях та постраждалих від війни. Вони співпрацюють з благодійними організаціями та соціальними службами, щоб забезпечити родини одягом, дитячим харчуванням, продуктами, санітарно-гігієнічними товарами, необхідними меблями та іграшками.

Так, у червні 2022 року колектив районного відділу поліції здійснив мрію трирічного хлопчика, якого виховує батько-одинак, подарувавши йому велосипед до Міжнародного дня захисту дітей. Яніна Захода зізнається, що цього дня відчула повний спектр позитивних емоцій разом із дитиною. 

Яніна каже, що різнопланові форми активностей для дітей потрібні не тільки для надання їм інформації, необхідної для розвитку особистості та захисту прав і життя, але й для підтримки та позитивної мотивації.

Ювенальні поліцейські організовують для дітей різноманітні заходи: майстер-класи з виготовлення поробок, пряників, флікерів, інтерактивні уроки в мобільному класі безпеки та екоекскурсії.


«Працівник ювенальної превенції – це «провідник» для підлітків, які ще не можуть самостійно впоратися з життєвими труднощами. Пропонуючи дітям наставництво й психологічну та правову підтримку, я можу допомогти їм зробити правильний вибір, який (можливо) стане вирішальним у житті. Для ювенальних поліцейських дуже важливо бачити позитивний результат взаємодії з дітьми, адже це – показник нашої ефективності», – наголошує Яніна Захода.

Відділ комунікації поліції Полтавщини



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux