Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Полтавщині водні поліцейські та представники громадської організації провели спільний рейд: викрито двох браконьєрів на воді та виявлено 60 метрів браконьєрських сіток
Опубліковано 01 вересня 2022 року о 14:55

Працівники сектору поліцейської діяльності на воді (м. Кременчук) спільно з представниками громадської організації «Річки Полтавщини», 31-го серпня, провели рибоохоронний рейд в акваторії річок Ворскла та Коломак. Метою спільних заходів є виявлення браконьєрів та очищення водойм від заборонених знарядь вилову водних біоресурсів.


Під час рейду мобільна група виявила та вилучила 4 сітки загальною довжиною близько 60 метрів. Вилучені заборонені знаряддя лову передані працівникам екологічної інспекції для подальшої утилізації, про що складені відповідні матеріали. За фактами  виявлення незаконного рибного промислу ведуться  подальші перевірки та встановлюються особи, причетні до забороненого рибальства. Рибу різних видів (лящ, карась, сом, судак), які потрапили до браконьєрських сіток, повернуто до природного середовища.


Також 1-го вересня, близько 4-ї години, працівники водної поліції під час рейду  по річці Дніпро виявили в районі Кам'янського водосховища двох місцевих чоловіків, які займалися незаконною риболовлею. Для документування кримінального правопорушення водні поліцейські викликали на місце події слідчо-оперативну групу відділення №2 Кременчуцького райуправління поліції.

Дмитро Кисличенко, начальник сектору поліцейської діяльності на воді (м. Кременчук), повідомив: «Під час перевірки слідчо-оперативна група поліції попередньо встановила, що двоє місцевих мешканців, 1983 та 1992 років  народження, за допомогою гумового човна та риболовної ліскової сітки довжиною близько 150 метрів виловили понад 50 кг риби різних видів. За попередньою оцінкою працівників Полтавського рибоохоронного патруля, сума завданих державі збитків становить близько 610 тисяч гривень».


Наразі за даним фактом підрозділом дізнання поліції, за процесуального керівництва Кременчуцької окружної прокуратури, внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 249 (Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом, якщо воно заподіяло істотну шкоду) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, передбачене санкцією цієї кримінальної норми - до трьох років обмеження волі.


Відділ комунікації поліції Полтавської області
(За інформацією сектору поліцейської діяльності на воді м. Кременчук)

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux