Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Під час пошуків викраденої дитини поліція проаналізувала близько 400 годин відео з 47 камер спостереження – Євген Рогачов
Опубліковано 17 липня 2024 року о 12:51

Начальник поліції Полтавщини Євген Рогачов повідомив на брифінгу для центральних та регіональних медіа про деталі пошуків новонародженої дівчинки, яка зникла з перинатального центру 14 липня. Пошуки тривали безперервно з використанням спеціальних технічних засобів та сучасних технологій, зокрема поліграфа.


Нагадаємо, 16 липня поліція виявила викрадену дитину в будинку 25-річного мешканця Кременчука. Незабаром йому мають вручити підозру у вчиненні кримінального правопорушення за ч. 3 ст. 146 КК України та обрати запобіжний захід.

Окрім того, слідчим належить надати правову оцінку діям службових осіб медичної установи, звідки зникла дитина. Наразі тривають слідчі дії у кримінальному провадженні, відкритому за ч. 3 ст. 367 (Службова недбалість) Кримінального кодексу України.

Євген Рогачов зазначив: «Ми відпрацювали десятки різних версій, від сурогатного материнства до чорної трансплантології. Опитали працівників медичного закладу та сфери обслуговування, перевірили інформацію про внутрішньо переміщених осіб та місцевих жителів, які зверталися до жіночих консультацій. Також проаналізували близько 400 годин відеозаписів із 47 камер відеоспостереження (з яких 42 – приватні та 5 — муніципальні)».

Щодня у пошуках дитини брали участь від 350 до 400 поліцейських Головного управління поліції, Кременчуцького та Полтавського райуправлінь, Миргородського й Лубенського районних відділів поліції та підпорядкованих їм підрозділів. Над перевіркою версій та встановленням причетної до злочину особи працювали дільничні, ювенальна превенція, сектори реагування патрульної поліції, слідчі, розшуківці, оперативники служби технічного забезпечення, криміналісти та екіпажі патрульної поліції.

«Під час спеціальної поліцейської операції, яка розпочалася одразу після отримання інформації про викрадення дитини, додатково виставили 14 блокпостів. Екіпажі патрульної поліції Кременчука перевірили понад 2500 автомобілів, 9 потягів та 85 автобусів», – зазначив Євген Рогачов.

Завдяки реалізованим комплексним заходам поліції вдалося вийти на слід імовірного викрадача, встановити його місцезнаходження та знайти дитину. 

«На щастя, з дівчинкою все добре. За попередніми висновками лікарів, дитина перебуває у задовільному стані. Її повернули до перинатального центру для повного обстеження», – наголосив головний поліцейський області.

Слідчі дії у кримінальному провадженні тривають, призначено необхідні експертизи. 

Довідково: за викрадення дитини чоловікові загрожує від 5 до 10 років позбавлення волі.


Відділ комунікації поліції Полтавщини



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux