Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Підхід до боротьби з наркозлочинністю має поєднувати процесуальні та превентивні інструменти – Ігор Поліщук
Опубліковано 08 листопада 2022 року о 12:14

З початку 2022 року, в умовах національного спротиву загарбницькій війні рф проти України, поліція продовжує активно протидіяти незаконному обігу наркотиків. Зокрема, сучасним формам продажу забороненого товару через Інтернет-магазини, чати вебсервісів та закладки. І мова не тільки про оперативні та слідчі заходи, але й про превентивні активності, що реалізуються спільно з громадськістю.


Начальник Управління боротьби з наркозлочинністю Полтавської області Ігор Поліщук повідомив, що цього року тільки оперативниками його підрозділу викрито понад два десятки наркозакладників, які отримували замовлення від клієнтів з наркотичною залежністю через Інтернет-магазини. А лінки на ці ресурси та чати мобільних месенджерів ділки «малювали» на зупинках громадського транспорту, стінах гаражів, фасадах будинків, парканах тощо. 

Очільник підрозділу зауважив, що цьому напряму діяльності приділяється максимальна увага. Насамперед тому, що чимала когорта дилерів перейшла в Інтернет, бо цифрові платформи – зручний майданчик для залучення нових клієнтів та збільшення географії наркотрафіку. Однак, набутий правоохоронцями досвід, наявність необхідних знань та застосування цифрових інструментів, значно поліпшили ефективність негласних та процесуальних заходів, що реалізуються для боротьби з наркоторгівлею.

Разом з тим правоохоронці продовжують проводити й спільні зі студентською молоддю та громадськими організаціями акції зі знищення настінної реклами наркотиків. Ігор Поліщук наголосив: «Підхід до боротьби з наркозлочинністю має поєднувати процесуальні та превентивні інструменти».

Заступниця начальника Управління боротьби з наркозлочинністю Полтавської області Оксана Заплавна уточнила: «Спільні рейди із «замалювання» адрес чатів та вебсервісів – це формат реалізації регіонального суспільного проєкту «Життя без наркотиків», що стартував близько 5 років тому за ініціативи поліції у зв’язку з необхідністю комплексної протидії негативному явищу».


Відділ комунікації поліції Полтавщини

(ВІДЕО – Полтавське районне управління поліції)



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux