Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліцейські Полтавщини проводять профілактичну роботу з протидії насильству
Опубліковано 20 січня 2024 року о 11:48

Цього тижня в Лубенській громаді поліцейські спільно з представниками органів місцевого самоврядування, безоплатної правової допомоги, служби у справах дітей та мобільною бригадою соціально-психологічної допомоги у місті Лубни взяли участь у заходах з протидії домашньому насильству. Основна мета - об’єднання спільних зусиль суб’єктів щодо запобігання, протидії домашньому та гендерно зумовленому насильству.  Зокрема, у Лубенській міській раді відбулося засідання Координаційної ради з питань запобігання та протидії домашньому та гендерно зумовленому насильству. У засіданні ради взяли участь інспекторка відділу превенції Лубенського райвідділу поліції Аліна Зінченко та дільничний офіцер поліції Анастасія Паник. Учасники обговорили пріоритетні напрямки роботи у 2024 році з протидії та виявлення домашнього або гендерно зумовленого насильства, а також притягнення кривдників до правової відповідальності. 

Також інспекторка поліції Аліна Зінченко спільно з представницею безоплатної правової допомоги Вікторією Горбатко провели профілактичні бесіди з місцевими мешканцями.

Під час спілкування з людьми поліцейська розповіла про види насильства, як можна його розпізнати та протидіяти цьому негативному явищу. Представниця безоплатної правової допомоги вручила громадянам інформаційні листівки з номерами телефонів, за якими можна звернутися по допомогу. 

Крім цього, поліцейський офіцер Новооржицької громади Роман Бричка спільно з представниками служби у справах дітей та мобільною бригадою соціально-психологічної допомоги у м. Лубни, відвідали родини, які опинились у складних життєвих обставинах. Під час візиту поліцейські провели профілактичну роботу з членами родин щодо недопущення домашнього насильства та акцентували на необхідності створення безпечних і комфортних умов для розвитку та виховання дітей. Членам родини вручені пам’ятки, на яких розміщена актуальна інформація щодо методів протидії домашньому насильству та контактні номери «Гарячої лінії»».

Довідково. Мобільна бригада працює за підтримки UNFPA, Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні завдяки фінансовій підтримці уряду Норвегії через імплементаційного партнера Благодійний фонд «Посмішка ЮА». У складі кожної мобільної бригади виїжджає психолог та соціальний працівник.

Яку допомогу надають мобільні бригади?

-  безоплатну соціально-психологічну підтримку;

- реагують на кризові запити та надають екстрену допомогу для нормалізації психоемоційного стану;

- роз’яснюють постраждалим їх права і можливості;

- інформують про наявні спеціалізовані сервіси (притулки, кризові кімнати, денні центри та інші);

- а також про медичні, юридичні та інші послуги, які можна отримати для подолання наслідків насильства.

Консультації з постраждалими відбуваються за індивідуальним графіком, тому варто узгоджувати час з працівниками мобільних бригад телефоном.

Зв’язатися  з фахівцями можна за номерами: 

* у Полтаві: 050-730-09-93 або 067-610-58-02; 

* у Кременчуці 0976432968 або 0662500133; 

* у Лубнах та Ромоданівській громаді Миргородського району – 0503885477.


Відділ комунікації поліції в Полтавській області

(За інформацією Лубенського райвідділу поліції)



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux