Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліцейські Полтавщини вшанували пам’ять загиблих захисників та захисниць у боротьбі за верховенство права та свободу й незалежність України
Опубліковано 29 серпня 2024 року о 12:18

У Головному управлінні поліції Полтавщини вшанували пам'ять 30 правоохоронців, які загинули під час виконання службових обов'язків, виборюючи свободу й незалежність України та захищаючи права громадян.

Начальник поліції Полтавщини Євген Рогачов, його заступники, особовий склад обласного апарату, перший заступник Голови Полтавської обласної ради Олександр Лемешко та рідні загиблих правоохоронців вшанували полеглих героїв хвилиною мовчання, поклали квіти до підніжжя Меморіалу «Полеглим захисникам правопорядку Полтавщини» та запалили свічки пам’яті.

Генерал поліції акцентував, що у складі Сил захисту та оборони України, ризикуючи власним життям, поліцейські Полтавщини пліч-о-пліч зі Збройними Силами України беруть безпосередню участь у боротьбі з ворогом на передовій, працюють над усуненням загроз війни на деокупованих територіях, виявляють пособників ворога, документують воєнні злочини, допомагають з евакуацією та гуманітарною логістикою, а також разом з волонтерами опікуються проблемами родин, які через війну вимушено покинули домівки та опинилися у складних життєвих обставинах.

«Сьогодні ми зібралися, щоб вшанувати пам'ять загиблих поліцейських, а також захисників і захисниць України, які віддали своє життя за нашу незалежність та у боротьбі зі злочинністю. Ми вшановуємо тих, хто став на захист нашої держави, ризикував своїм життям заради нашої безпеки й спокою. Ці мужні люди стали символами відваги, самопожертви й патріотизму. Військові й поліцейські, що віддали свої життя, боролися не лише з зовнішньою агресією, а й з внутрішніми загрозами, забезпечуючи правопорядок і справедливість. Їхня служба була невтомною, їхній подвиг – безмежним. Вони діяли з відданістю та честю, щоб забезпечити нам мир і безпеку. Пам'ять про цих героїв живе в наших серцях і нашій пам'яті. Вони були не лише професіоналами у своїй справі, а й героями у повсякденному житті. Кожен з них, віддаючи своє життя, показав нам, що справжній героїзм полягає у служінні суспільству, у готовності до самопожертви заради загального блага. Сьогодні ми з вдячністю і повагою згадуємо про них. Нехай їхній подвиг буде завжди прикладом стійкості й мужності. Нехай їхня пам'ять надихає нас на боротьбу за правду і справедливість, а також на підтримку тих, хто сьогодні продовжує нести службу заради нашого спільного добробуту. Слава Україні! Героям слава!» – зазначив Євген Рогачов.

Перший заступник Голови Полтавської обласної ради Олександр Лемешко, звертаючись до присутніх,  висловив глибокі співчуття рідним та близьким загиблих. Він промовив: «Ми шануємо кожного, хто повернувся на щиті. Герої не вмирають, вони живуть у наших серцях. Вічна пам'ять усім загиблим Героям України!».

Євген Рогачов та Олександр Лемешко вручили нагороди родинам загиблих поліцейських. 

Зокрема, розпорядженням Голови Полтавської обласної ради Нагрудним знаком Полтавської обласної ради «За вірність народу України» І ступеня (посмертно) нагороджено: 

* майора поліції Білаша Олександра Сергійовича, заступника командира батальйону патрульної служби поліції особливого призначення «Полтава» ГУНП в Полтавській області. Відзнаку отримали дружина Катерина Олександрівна разом із сином Даніїлом; 

* лейтенанта поліції Володіна Володимира Анатолійовича, інспектора-снайпера батальйону патрульної служби поліції особливого призначення «Полтава» ГУНП в Полтавській області. Відзнаку вручено дружині Світлані Євгеніївні;

* старшого сержанта поліції Богдана Сергія Івановича, поліцейського управління поліції особливого призначення №1 (штурмовий полк «Сафарі») Департаменту поліції особливого призначення «Об’єднана штурмова бригада Національної поліції України «Лють». Нагороду отримала дружина Любов Анатоліївна;

* старшого сержанта поліції Лемака Олександра Олександровича, поліцейського штурмового взводу полку патрульної служби поліції особливого призначення «Київ» ГУНП у м. Києві. Нагрудний знак отримала сестра Яна Олександрівна;

* капрала поліції Капустіна Володимира Олександровича, поліцейського взводу №1 роти №2 батальйону №1 полку управління поліції особливого призначення Департаменту поліції особливого призначення «Об’єднана штурмова бригада Національної поліції України «Лють». Відзнаку отримали батьки Олена Дмитрівна та Олександр Володимирович.

Олександр Лемешко наголосив, що ці нагороди є визнанням відваги поліцейських, які стали на захист своєї країни та віддали життя заради її мирного майбутнього. 

Наприкінці заходу родини загиблих захисників разом із керівництвом Головуправління поліції та представниками Полтавської обласної ветеранської організації ГО «Асоціація ветеранів МВС України» поклали квіти до підніжжя Меморіалу «Полеглим захисникам правопорядку Полтавщини» та запалили свічки пам’яті в каплиці МВС Святого Архистратига Михаїла.

Вічна пам'ять, слава та честь Героям!


Відділ комунікації поліції Полтавщини



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux