Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліцейські Полтавщини закликають батьків посилити контроль за безпекою дітей
Опубліковано 07 травня 2024 року о 14:50

Правоохоронці звертають увагу батьків на загрози, що можуть трапитися із неповнолітніми на вулиці та вдома. Радимо не залишати малолітніх без нагляду біля місць та об’єктів підвищеної небезпеки: колодязів, вікон, водойм, ям, лісосмуг, недобудов, підвальних приміщень тощо.

Останнім часом на території Полтавської області почастішали випадки травмування неповнолітніх. З початку року таких на території області зафіксували 25.

На щастя усі діти, попри травми, залишися живими та проходять необхідне лікування в медичних закладах.

Разом з тим, збільшилася кількість трагічних нещасних випадків за участі дітей на водоймах, у тому числі під час проведення дозвілля.

На жаль, більшість подібних випадків стали можливими унаслідок послаблення або відсутності належного контролю дорослих за проведенням дозвілля неповнолітніх.

Аби уберегти дітей від протиправних дій, скоєння необдуманих вчинків та травм, поліцейські закликають батьків постійно нагадувати правила безпечної поведінки під час дозвілля та в побуті і безумовно їх дотримуватися.

Зокрема:

- заохочувати дітей уникати небезпечних місць (покинуті споруди, безлюдні місця), попереджати про категоричну заборону відвідування лісів та перебування біля водойм без супроводу дорослих;

- нагадати про важливість дотримання правил дорожнього руху, переходу дороги тільки по пішохідних переходах, а також акцентувати дітям, які не досягли 14-річного віку, про заборону пересування на велосипедах, самокатах, роликах чи гіроскутерах проїзною частиною вулиць і доріг та у місцях, які для цього не пристосовані;

- пояснити, чому не можна наближатися та торкатися підозрілих чи невідомих предметів на вулиці та як діяти у разі сигналу повітряної тривоги;

- постійно слідкувати за тим, де і з ким перебувають діти та які місця відвідують, а також з ким і на які теми спілкуються в соціальних мережах, в тому числі в закритих чат-групах;

- переконатися, що ваші діти знають, до кого звертатися у разі небезпеки чи потреби в допомозі, та забезпечити доступність до засобів постійного зв'язку.

Пам’ятаймо, що життя та здоров’я дитини насамперед залежить від дорослих!

Відділ комунікації поліції Полтавщини 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux