Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліцейська-омбудсмен Полтавщини та фахівці благодійної організації «Світло надії» провели тренінг для поліцейських Миргорода
Опубліковано 22 листопада 2021 року о 09:47

Зустріч з працівниками Миргородського районного відділу поліції відбулася у рамках раніше підписаного Меморандуму про співпрацю та взаємодію між Головним управлінням Національної поліції у Полтавській області та БО «Світло надії», за підтримки міжнародного благодійного фонду «Альянс громадського здоров'я Alliance for Public Health».

Наталія Нечепуренко, старша інспекторка з особливих доручень відділу уповноважених з контролю за дотриманням прав людини в поліцейській діяльності Управління дотримання прав людини Національної поліції України, наголосила: «Працівники поліції щодня під час служби стикаються із ризиками інфікування на небезпечні хвороби (ВІЛ, туберкульоз, гепатит та інші). Тому вагоме значення для збереження їх здоров’я та життя мають знання, які вони здобули під час тренінгу».

Під час тренінгу розглянули алгоритм комунікації поліцейських з представниками ключових груп (тобто груп підвищеного ризику щодо інфікування ВІЛ) й питання запобігання таким негативним явищам, як стигматизація та дискримінація залежних. Акцентували на толерантності та неприпустимості будь-яких форм катування, жорстокого, нелюдського або такого, що принижує гідність поводження чи покарання.

Анатолій Павленко, заступник виконавчого директора БО «Світло надії», розуміючи реалії роботи поліцейських, повідомив про ризики ВІЛ-інфікування під час виконання професійних обов’язків та пояснив як необхідно взаємодіяти з людиною, в якої є підозра на туберкульоз, ВІЛ чи гепатит С. Значну увагу присвятили постпрофілактиці у разі отримання поліцейським пошкоджень в процесі затримання, поверхневої перевірки, особистого огляду чи обшуку.

Своєю чергою Віктор Шилов, спеціаліст Програми громадського здоров’я, дав поради, що допоможуть поліцейським уникнути чи зменшити ризики інфікування небезпечними хворобами.

Також під час тренінгу усі охочі мали можливість пройти експрес-тестування на ВІЛ та вже за 15 хвилин отримати результат у соціального працівника БО «Світло надії» Марини Макаренко, яка є представником програми «Замісна підтримуюча терапія».

За інформацією Миргородського райвідділу поліції

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux