Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліція Полтавщини нагадує: з 1 квітня на водоймах області діє весняно-літня заборона на вилов риби
Опубліковано 04 квітня 2023 року о 15:14

Поліція Полтавської області спільно з прокуратурою, за активної участі Полтавського рибоохоронного патруля,  екологів та працівників національних природних парків вживають максимум заходів щодо припинення протиправної діяльності на воді та недопущення незаконного вилову риби у водоймах області в період нересту та воєнного стану.


Нагадаємо, у весняно – літній період нересту встановлені наступні терміни заборони для рибальства на внутрішніх рибогосподарських водних об’єктах, а саме:

-    на Кременчуцькому водосховищі з 1 квітня по 9 червня 2023 року;

-    на Кам’янському водосховищі з 1 квітня по 9 червня 2023 року;

-    в корінних водах річок з 1 квітня по 20 травня 2023 року;

-    в придаткових водах з 1 квітня по 30 червня 2023 року.

За інформацією Управління Державного агентства меліорації та рибного господарства у Полтавській області, на період нересту риби ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ:

- пересування всіх транспортних засобів чи моторних суден (за винятком установлених суднових ходів), за виключенням суден, які використовуються органами рибоохорони та іншими уповноваженими органами державної влади.

-  Забороняється також здійснення промислового рибальства, підводного полювання та посилюється контроль за роботою водозабірних споруд.

У період нересту ДОЗВОЛЯЄТЬСЯ вилов одній особі за добу 3 кілограми риби гачковими знаряддями вилову з кількістю гачків не більше двох на рибалку або спінінгом з однією штучною приманкою з берега на ділянках, не заборонених для здійснення любительського рибальства на період весняно-літньої заборони.

Звертаємо увагу, що з цього року, згідно з новими Правилами любительського і спортивного рибальства:

-  збільшено з 1 до 2 дозволену кількість гачків при вилові водних біоресурсів з берега за межами нерестовищ у період весняно-літньої нерестової заборони;

-  дозволено проведення офіційних спортивних заходів у періоди нерестових заборон з берега за межами нерестовищ.

Поліція Полтавщини нагадує, що за порушення правил рибальства передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність. 

Роман Ніколаєнко, начальник управління превентивної діяльності поліції Полтавщини, наголосив: 

«Лише за три доби з початку дії нерестової заборони на водоймах Полтавщини правоохоронцями вже виявлені декілька фактів незаконного зайняття рибним промислом. За фактами браконьєрства на воді підрозділами дізнання поліції Полтавщини відкрито 2 кримінальних провадження. За попередніми підрахунками, правопорушники завдали  державі шкоди на суму близько 743 тисячі гривень. У рамках відкритих кримінальних проваджень тривають слідчі дії. Наголошуємо, що в умовах війни браконьєрство – це не тільки злочин проти довкілля, це – загроза для національної екологічної безпеки України».

Шановні громадяни! 

Якщо ви стали очевидцем порушення правил рибальства та незаконної реалізації риби, не зволікайте – повідомляйте про це за номером 102. Також нагадуємо про додаткові варіанти оперативного інформування поліції про факти, події та надзвичайні ситуації: чат-бот поліції Полтавщини у Телеграм, а також Messenger Facebook «Поліція Полтавської області». 


Нагадаємо, Поліція Полтавщини виявила двох браконьєрів в Лубенському районі

Відділ комунікації поліції в Полтавській області

(За інформацією відділу дізнання поліції Полтавщини та сектору поліцейської діяльності на воді ГУНП в Полтавській області)



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux