Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліція Полтавщини нагадує: з 1 квітня на водоймах області діє весняно-літня заборона на вилов риби
Опубліковано 02 квітня 2024 року о 12:10

Поліція Полтавської області спільно з прокуратурою, за активної участі екологів та працівників національних природних парків вживають максимум заходів щодо припинення протиправної діяльності на воді та недопущення незаконного вилову риби у водоймах області в період нересту та воєнного стану.Нагадаємо, у весняно – літній період нересту встановлені наступні терміни заборони для рибальства на внутрішніх рибогосподарських водних об’єктах, а саме:

-    на Кременчуцькому та Кам’янському водосховищах з 8 квітня по 16 червня 2024 року;

-    в корінних водах річок з 1 квітня по 20 травня 2024 року;

-    в придаткових водах з 1 квітня по 30 червня 2024 року.

Риболовля у цей період дозволяється лише з берега за межами нерестовищ гачковими знаряддями вилову з кількістю гачків не більше двох на рибалку або спінінгом з однією штучною приманкою.

Водночас під час нересту забороняється:

- пересування на водоймах всіх транспортних засобів чи моторних суден (за винятком установлених суднових ходів), за виключенням суден, які використовуються органами рибоохорони та іншими уповноваженими органами державної влади

- здійснення промислового рибальства та підводного полювання.

За недотримання зазначених вимог передбачено покарання від адміністративних штрафів до кримінальної відповідальності, а також відшкодування завданих рибному господарству збитків. 

«Незаконна риболовля призводить до масового знищення різних видів риб та завдає непоправної шкоди водним біоресурсам. Саме тому найперше завдання поліції та інших контролюючих органів – унеможливити процес незаконного рибальства шляхом здійснення систематичного контролю за дотриманням заборон, встановлених обмежень та визначених правил. Тож закликаю громадян бути відповідальними та суворо дотримуватися вимог чинного законодавства», – наголошує начальник поліції Полтавщини Євген Рогачов.

 Тривалість нерестової заборони відрізняється залежно від регіонів та водойм. Детальніше з термінами заборони в Полтавській області можна ознайомитися за посиланням – https://poda.gov.ua/attachments/174542.

Шановні громадяни!

Якщо ви стали очевидцем порушення правил рибальства та незаконної реалізації риби, не зволікайте – повідомляйте про це за номером 102. 

 Відділ комунікації поліції Полтавщини



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux