Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліція Полтавщини продовжує реалізацію проєкту Національної поліції у сфері дотримання прав людини «Custody Records»
Опубліковано 21 квітня 2023 року о 18:20

До сучасної системи контролю, що забезпечує фіксацію та облік всіх дій із затриманими особами, долучився ще один підрозділ поліції Полтавщини. Сьогодні проєкт Національної поліції «Custody Records» урочисто презентували у відділі № 2 (м. Горішні Плавні) Кременчуцького райуправління поліції. У заході взяли участь представники виконавчої та судової влади, органів місцевого самоврядування, правоохоронці та правники.


Як зазначив начальник Головного управління поліції Полтавщини Євген Рогачов «Custody Records» – це саме той інструмент, який дозволить забезпечити права не тільки затриманих та доставлених до підрозділів поліції, але й поліцейських, які виконують свої службові обов’язки. У планах керівника обласного управління «запустити» систему обліку, що максимально відповідає вимогам сучасного суспільства, ще у двох територіальних органах поліції області.

«Поліція Полтавщини активно підтримує шлях реформ навіть в умовах війни. Ми продовжуємо впроваджувати проєкти, що мають наблизити поліцейську діяльність до європейських стандартів. На початку березня ми запустили Custody Records в Полтавському районному управлінні поліції. І ми вже бачимо позитивні результати. Сьогодні, як я і обіцяв, ми презентуємо цю систему у відділі поліції Горішніх Плавнів. Попереду ще багато роботи та амбітних планів. Наша мета – поступово впровадити прогресивні зміни в інших поліцейських підрозділах. Для нас головне – дотримання прав і свобод людини та гарантії особистої безпеки», – зауважив генерал поліції.

Начальник Управління дотримання прав людини Нацполу України Руслан Горяченко, який координує процес впровадження проєкту «Custody Records» в територіальних органах поліції, акцентував на основних завданнях системи та контрольованому алгоритмі дій поліцейських щодо затриманих та доставлених осіб.

Він наголосив, що система забезпечує фіксацію та облік всіх дій із затриманими особами, які перебувають під контролем поліції. Її ключове завдання – забезпечити гарантії прав затриманих та унеможливити безпідставні звинувачення працівників поліції у вчиненні неправомірних дій.


«Головною перевагою системи є постійний відеонагляд та безперервна цілодобова фіксація всіх дій щодо затриманої особи від моменту її фактичного затримання та перебування в органі поліції до вибуття з територіального підрозділу. Необхідною умовою впровадження проєкту є інфраструктурні зміни в облаштуванні органів поліції. У відділі поліції створені фронт-офіс та спеціально обладнані приміщення: для конфіденційного побачення затриманого із захисником, очікування, інтерв’ю із затриманим і поліцейським (опитування щодо обставин і підстав затримання), а також проведення слідчих дій», – пояснив Руслан Горяченко.

Координатор проєкту підкреслив: все, що відбувається у приміщеннях поліцейського підрозділу може бачити не тільки черговий, але й керівництво Головного управління поліції області та Національної поліції України.

Більше цікавої інформації про механізм функціонування Custody Records та резюме фахівців у нашому відео.


Відділ комунікації поліції Полтавщини


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux