Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліція Полтавщини припинила діяльність двох наркозбувачів: фігуранти взяті під варту
Опубліковано 14 серпня 2023 року о 16:12

Слідчі поліції Полтавщини спільно з оперативниками управління карного розшуку, під процесуальним керівництвом Полтавської обласної прокуратури, викрили чоловіка та жінку за підозрою у скоєнні злочинів у сфері незаконного обігу наркотичних засобів та психотропних речовин. Наразі особам повідомлено про підозру та судом обрано запобіжний захід – тримання під вартою. Про це повідомив тимчасовий виконувач обов’язків начальника поліції Полтавщини Сергій Рекун.


Досудовим розслідуванням встановлено, що у Полтаві, за місцем свого проживання, співмешканці налагодили процес незаконного збуту заборонених речовин жителям Полтавської та інших областей України.  

Сергій Рекун повідомив: «Розфасовуючи вдома «товар», 29-річний чоловік та 20-річна жінка реалізовували його шляхом «закладок» та через поштові відправлення.  Під час обшуку у квартирі підозрюваних правоохоронці вилучили різноманітні ємності з наркотичними засобами та психотропними речовинами  загальною масою майже 3 кг. Також вилучено зіп-пакети, вакууматори, ваги, банківські картки, мобільні телефони та інші речові докази. Наразі фігурантам повідомлено про підозру та обрано запобіжні заходи – тримання під вартою».


За даними фактами слідчим підрозділом поліції, під процесуальним керівництвом Полтавської обласної прокуратури, розслідуються кримінальні провадження за двома статтями  Кримінального кодексу України:

- незаконне придбання, зберігання з метою збуту особливо небезпечних наркотичних засобів та психотропних речовин, вчинених за попередньою змовою осіб (ч. 2 ст. 307 КК України);

- використання коштів, здобутих від незаконного обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, вчиненому за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 306 КК України).

У разі визнання вини судом затриманим загрожує від восьми до п’ятнадцяти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.


Відділ комунікації поліції в Полтавській області

(За інформацією СУ ГУНП в Полтавській області)



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux