Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліція Полтавщини викрила «канал постачання» особливо небезпечних наркотиків: вилучено «товару» на понад 1,2 мільйона гривень
Опубліковано 21 жовтня 2023 року о 09:49

В організації незаконної діяльності слідчі поліції підозрюють 26-річного мешканця Кременчуцького району. Правоохоронці вилучили у фігуранта понад півсотні наркозакладок та поштових відправлень з психотропними речовинами. Правоохоронцям відомо щонайменше про кілька сотень посилок із забороненим «товаром», відправлених через мережу поштового зв’язку замовникам з різних регіонів України. Про це повідомив начальник поліції Полтавщини Євген Рогачов.

За попередніми оцінками, вартість виявлених наркотиків може складати понад 1 мільйон 200 тисяч гривень. Генерал поліції прокоментував: 

«Під час санкціонованих обшуків слідчі поліції виявили більше десятка посилок та понад 70 готових закладок з метамфетаміном, амфетаміном, PVP та канабісом, а також близько сотні зіп-пакетів з марками LSD».

Серед вилученого також прилади для зважування наркотиків та матеріали для їх фасування, мобільні телефони, банківські картки, сім-карти різних мобільних операторів, чорнові записи, гроші та легковий автомобіль.

Нелегальний «бізнес» викрили оперативники Управління боротьби з наркозлочинністю обласної поліції спільно зі слідчими Кременчуцького райуправління поліції, під процесуальним керівництвом Кременчуцької окружної прокуратури, із залученням батальйону поліції особливого призначення.


«Мешканця Кременчука затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Фігурантові вже повідомлено про підозру та  обрано судом запобіжний захід – тримання під вартою з правом внесення застави в розмірі 161 тисяча гривень», – зазначив Євген Рогачов.

У кримінальному провадженні, відкритому за ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України, триває комплекс необхідних слідчих дій та оперативних заходів щодо встановлення причетних до злочинної діяльності осіб, а також джерела надходження наркотичних засобів та психотропних речовин.

Санкція статті передбачає покарання – від шести до дев'яти років позбавлення волі з конфіскацією майна.


Відділ комунікації поліції Полтавщини 

(за інформацією управління боротьби з наркозлочинністю та СУ ГУНП)



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux