Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліція Полтавщини взяла участь у «круглому столі» з протидії домашньому насильству
Опубліковано 01 грудня 2022 року о 16:04

На Полтавщині в рамках Всеукраїнської кампанії «16 днів проти насильства» відбувся «круглий стіл», де обговорили шляхи подолання різних видів насильства. Мета заходу - налагодження ефективної роботи з протидії домашньому насильству між органами державної влади та правників. 


Зустріч відбулася 30 листопада у читацькій залі Кременчуцької міської публічної бібліотеки. У заході взяли участь працівники сектору протидії домашньому насильству Кременчуцького райуправління поліції, спеціалісти Кременчуцького міського центру соціальних служб, фахівці безоплатної правової вторинної допомоги та всі бажаючі.

Під час робочої зустрічі Олександр Паталах, начальник сектору протидії домашньому насильству Кременчуцького райуправління поліції, повідомив: «Упродовж цього року поліцейські Кременчуцького району відреагували на понад 1350 заяв та повідомлень з попередньою кваліфікацією домашнє насильство. За результатами проведених перевірок підтверджено майже 230 таких факти, по яким на правопорушників складені адміністративні матеріали за ст. 173-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення. На профілактичних обліках підрозділів превенції Кременчука перебуває 279 осіб, які вчинили домашнє насильство (254 чоловіки та 25 жінок). Задля негайного припинення фактів домашнього насильства та недопущення його в майбутньому, працівниками поліції стосовно кривдників винесено близько 300 термінових заборонних приписи».

У результаті зустрічі учасники «круглого столу» домовилися об’єднати зусилля для захисту тих, хто потерпає від домашнього насильства.

Шановні громадяни!

Якщо ви постраждали від насильства або вам відома інформація про особу, відносно якої вчиняється насильство, не зволікайте та інформуйте поліцію за номером 102, або на безкоштовну національну «Гарячу лінію» з протидії домашньому насильству: 0 800 500 335 чи на короткий номер 116-123, 15-47. Також можете скористатись поліцейським чат-ботом #ДійПротиНасильства (@police_helpbot), який надасть максимально вичерпну інформацію про домашнє насильство, підтримку та допомогу в цьому питанні. 

У Кременчуці працює мобільна бригада соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства: 0976432968 або 0662500133.


Відділ комунікації поліції Полтавської області

(За інформацією Кременчуцького райуправління поліції)

 

 




Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux