Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліція Полтавщини закликає учасників дорожнього руху зважати на погіршення погодних умов
Опубліковано 07 грудня 2022 року о 12:23

На найближчі дні синоптики Полтавського обласного центру з гідрометеорології  прогнозують погіршення погодних умов. Поліція області радить учасникам дорожнього руху зважати на зміну погодних умов, що впливають на дорожню обстановку та безпеку.

Так за інформацією Полтавського гідрометцентру  з другої половини дня 7 грудня, починаючи із західних районів області, очікується сніг та мокрий сніг. Вітер південно-західний, 7-12 м/с. Підвищення температури повітря до 0-3°морозу. 8 грудня - вночі очікується мокрий сніг, вдень мокрий сніг та дощ, місцями ожеледь. Вітер південно-східний, 7-12 м/с. Температура вночі 0-5° морозу, вдень 0-3° тепла. 

За таких погодних умов доцільно відтермінувати ваші поїздки. Та якщо це неможливо, завчасно подбайте перед виїздом та під час руху про власну безпеку. Зокрема, підготуйте в дорогу заряджені гаджети, повністю заправте баки пальним, візьміть у дорогу гарячі напої та теплі речі. Поряд із цим неухильно дотримуйтесь вимог швидкісного режиму, безпечної дистанції й відмовтеся від ризикованих маневрувань, які, при несприятливих погодних умовах, можуть призвести до створення аварійних ситуацій чи ДТП. При наближенні до пішохідних переходів і місць розташування дитячих установ завжди знижуйте швидкість до мінімуму. Не забувайте вмикати габаритні вогні та протитуманні ліхтарі. 

Також закликаємо пішоходів у темну пору доби використовувати на одязі, портфелях, сумках та інше світловідбивні елементи, аби водії вчасно змогли побачити вас на проїзній частині. Не буде зайвим при відсутності світла рухатися вулицями з увімкненими ліхтарями, аби не розгубитись у темряві та підсвітити собі шлях. 

Якщо ж у вас з тих чи інших причин виникли проблеми й ви потрапили в біду, не зволікайте – негайно звертайтеся за допомогою на номери:

«102» - поліція; 

«101» - рятувальники;

050 015-02-33 - диспетчерська служба Агентства місцевих доріг

0532221893, 0532221604 - диспетчерська Служба автомобільних доріг;

Також можна звернутися до Пунктів незламності, які діють на території Полтавщини (https://www.adm-pl.gov.ua/news/punkti-nezlamnosti-na-poltavshchini)

Відділ комунікації поліції Полтавщини



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux