Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліція Полтавщини закликає учасників дорожнього руху зважати на зміну погодних умов та суворо дотримуватися правил дорожнього руху
Опубліковано 04 лютого 2023 року о 12:44

За інформацією Полтавського Гідрометцентру, 4 та 5 лютого очікується сніг, температура повітря від 0 до -5º морозу, вітер північний, 5-10 м/с. За таких умов на дорогах області місцями можлива ожеледиця та зростає ризик потрапити в дорожньо-транспортну пригоду.


Наразі для приведення вулично-шляхової мережі в належний стан та недопущення дорожньо-транспортних пригод в області цілодобово працюють поліцейські, рятувальники та дорожні служби.

Поліція Полтавщини рекомендує учасникам дорожнього руху врахувати зміни погодних умов та дбати про власну безпеку. Якщо ви найближчим часом плануєте вирушати в дорогу, рекомендуємо:

- суворо дотримуватися правил дорожнього руху та особистої безпеки;

- враховувати погодні та дорожні умови, дотримуватися безпечного інтервалу та дистанції, не перевищувати швидкість руху, уникати ризикованих маневрів, користуватися пасками безпеки;

- заздалегідь обирати безпечний маршрут, перевірити запаску, максимально заповнити баки пальним, зарядити мобільні телефони, взяти із собою гарячі напої й теплий одяг та лопату для відкидання снігу;

- не залишати автомобілі на узбіччях, аби не заважати снігоприбиральній техніці.  За можливості, допомагайте тим, хто потрапив у сніжний "полон" чи іншу складну ситуацію. 

Також закликаємо пішоходів бути уважними та обережними! Пам’ятайте, що гальмівний шлях автомобілів на слизькій дорозі збільшується в рази, тож врахуйте це, переходячи проїжджу частину дороги та рухаючись повз транспорт, що їде. 

Якщо під час поїздки у вас виникли проблеми, не зволікайте – негайно телефонуйте за номерами екстрених служб 102 або 101. Також в області працюють диспетчерські служби, які приймають звернення цілодобово: 0674006080 (державні дороги), 0500150233 (місцеві дороги).

Також можна звернутися до пунктів незламності, які діють на території Полтавської області.  Адреси пунктів незламності опубліковані на сайті Полтавської ОВА (https://bit.ly/3jL0w7r) та спеціальній мапі (https://nezlamnist.gov.ua/).

Відділ комунікації поліції в Полтавській області



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux