Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліція Полтавщини закликає водіїв дотримуватися правил дорожнього руху
Опубліковано 07 жовтня 2023 року о 09:30

На Полтавщині задля підвищення безпеки учасників дорожнього руху та профілактики дорожньо-транспортних пригод поліцейські проводять профілактичні заходи.

 

Працівники сектору реагування патрульної поліції Лубенського райвідділу поліції  провели превентивні заходи серед водіїв. Під час профілактичного рейду поліцейські наголошували водіям на необхідності дотримання вимог швидкісного режиму, правил маневрування та дистанції. Аби не наражати на небезпеку себе та пішоходів, інспектори радили водіям зважати на погодні умови та бути уважними під час проїзду пішохідних переходів у темну пору доби. Особливу увагу керманичів звертали правоохоронці на недопущення керування транспортними засобами в стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння. 

Також поліцейські нагадали водіям, що згідно п. 9.8 Правил дорожнього руху, з 1 жовтня по 1 травня на всіх механічних транспортних засобах поза населеними пунктами повинні бути ввімкнені денні ходові вогні, а в разі їх відсутності в конструкції транспортного засобу - ближнє світло фар. 

Тож, щоб зменшити ймовірність аварійних ситуацій на дорозі, поліція радить: 

🔹 Завчасно перевірте справність денних ходових вогнів, в разі виявлення їх несправності – миттєво усуньте недоліки!

🔹 Не забувайте, що під час виконання повороту фари світять прямо та не повертають із тією швидкістю, що й колеса. Тому не поспішайте, адже в темряві можуть бути діти, дорослі люди або тварини.

🔹 В умовах недостатньої видимості на механічних транспортних засобах можна ввімкнути дальнє світло фар або додатково протитуманні фари за умови, що це не буде засліплювати інших водіїв.                                                               

🔹 Вмикайте денні ходові вогні, щоб зробити транспортний засіб більш помітним для пішоходів та інших учасників руху.

🔹 Пішоходам, які рухаються у темний час доби, рекомендуємо носити на одязі, сумках та рюкзаках світловідбивні елементи (флікери), щоб бути помітними на дорозі.

Акцентуємо, що за порушення водіями правил користування зовнішніми освітлювальними приладами у цей період передбачена адміністративна відповідальність, відповідно до частини 2 статті 122 (Перевищення встановлених обмежень швидкості руху, проїзд на заборонний сигнал регулювання дорожнього руху та порушення інших правил дорожнього руху) Кодексу України про адміністративні правопорушення, що тягне за собою накладення штрафу в розмірі тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Закликаємо водіїв та пішоходів бути уважними та обережними на дорогах, з повагою ставитися до інших учасників руху та неухильно дотримуватися Правил. Безпечних вам доріг! 


Відділ комунікації поліції в Полтавській області

(За інформацією Лубенського райвідділу поліції) 




Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux