Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліція Полтавщини застерігає від шахраїв, які видають себе за працівника банку
Опубліковано 18 червня 2024 року о 17:46

На Полтавщині в Лубенському та Миргородському районах поліцейські зафіксували факти вчинення шахрайства під приводом надання банківських послуг. Поліцейські закликають громадян бути обачними при розмові з незнайомцями та не повідомляти конфіденційні дані банківської картки.  

Зокрема, у Гадяцькій громаді місцева жителька стала жертвою псевдобанкіра. Попередньо відомо, що до неї зателефонувала невідома особа, яка представилась працівником служби безпеки банку та під приводом надання банківських послуг заволоділа з її картки близько 17 тисяч гривень. 

Також за подібною схемою шахраї ошукали мешканку міста Лубни. Зокрема, невідома особа представилась працівником банку та заволоділа коштами з картки потерпілої в сумі 49 тисяч гривень.      

За фактом шахрайських дій слідчі поліції, під процесуальним керівництвом прокуратури, розпочали кримінальні провадження за частинами 1 та 4 статті 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.  Оперативно-розшукові та слідчі дії тривають. Особи, що можуть бути причетними до злочинів, встановлюються.

Шановні громадяни!

Зазвичай зловмисники, які видають себе за банківського працівника, ошукують людей під такими приводами:

* «оцінити послуги банку»;

* «банк змінює реквізити»;

* «даними вашої банківської картки заволоділи шахраї та намагаються зараз зняти кошти. І щоб уникнути списання - продиктуйте СМС-код та введіть наступну комбінацію цифр». 

Тож, поділіться цією інформацією з рідними, друзями й знайомими. Та ніколи й нікому не повідомляйте PIN-код та CVV-код ваших банківських карток, а також їх номери, строк дії, паролі від інтернет-банкінгу, кодове слово та іншу конфіденційну і персональну інформацію. 

Також не відповідайте на СМС-повідомлення, які надіслані нібито від банку, де вас просять надати персональну інформацію. 

Не переходьте за сумнівними посиланнями, надіслані в СМС чи месенджерах. Зазвичай саме у такий спосіб зловмисники отримують доступ до банківських рахунків, звідки перераховують ваші заощадження на інші підконтрольні їм банківські рахунки. 

У разі отримання подібних дзвінків чи СМС-повідомлень радимо не відповідати, а негайно зателефонувати до банківської установи та повідомити службу безпеки про такі дії.  

Якщо все-таки ви стали жертвою онлайн-шахрайства - негайно звертайтеся до поліції будь-яким зручним для вас способом, або зателефонуйте за номером 102.

Відділ комунікації поліції в Полтавській області

(За інформацією Миргородського райвідділу поліції)



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux