Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліція Полтавщини затримала групу осіб, причетних до розбійного нападу на АЗС в Кременчуцькому районі
Опубліковано 23 березня 2024 року о 10:52

Під час проведення комплексу оперативно-розшукових та слідчих дій поліцейські Полтавщини встановили та затримали групу осіб, причетних до розбійного нападу на АЗС в селі Мала Кохнівка Кременчуцького району. Нападниками виявилися мешканці Кременчука 1987 та 1999 років народження. Обоє фігурантів раніше мали проблеми із законом. Про це повідомив начальник поліції Полтавщини Євген Рогачов.


До поліції Полтавщини 20 березня близько 01:40 надійшло повідомлення від громадян про розбійний напад на АЗС в с. Мала Кохнівка Кременчуцького району. Отримавши інформацію про злочин, на місце події негайно прибули патрульні наряди поліції, слідчо-оперативна група територіального підрозділу, оперативники й слідчі Кременчуцького райуправління, спеціалісти-криміналісти, працівники управління карного розшуку та слідчого управління ГУНП в Полтавській області. 

Під час проведення першочергових слідчих дій поліцейські з’ясували, що двоє озброєних осіб в масках  вночі зайшли в приміщення автозаправки та, погрожуючи зброєю, заволоділи пакетом з грошовими коштами в сумі 95 тисяч гривень. Після вчинення злочину розбійники втекли.

За даним фактом поліція, під процесуальним керівництвом прокуратури, одразу відкрила кримінальне провадження та розпочала оперативно-розшукові заходи.   

Євген Рогачов, начальник поліції Полтавщини, повідомив: 

«В ході проведення оперативно-розшукових та слідчих дій ми встановили, що до вчинення розбійного нападу причетні двоє мешканців Кременчука (1999 та 1987 років народження), які раніше мали проблеми із законом. Враховуючи, що фігуранти під час розбійного нападу використовували зброю, ми ретельно спланували спецоперацію щодо їх затримання та вжили необхідних превентивних заходів, щоб не постраждав ніхто із цивільних осіб. В результаті - обоє фігурантів затримані. Одного з нападників затримано 21 березня, а іншого – ввечері 22 березня. Під час проведення обшуків у правопорушників вилучено автоматичну зброю, транспортні засоби, грошові кошти та інші речові докази. Обом фігурантам вже повідомлено про підозру. Одному з них судом обрано запобіжний захід – тримання під вартою та вирішується питання щодо обрання судом аналогічного запобіжного заходу іншому нападнику. 

Я вдячний поліцейським територіального підрозділу, оперативникам карного розшуку, слідчим, працівникам криміналістичного аналізу та інших оперативних служб ГУНП, а також поліцейським підрозділу особливого призначення та спецпризначенцям підрозділу КОРД, які брали участь у розкритті цього злочину, за високий професіоналізм, хоробрість, рішучість та якісно виконану роботу».

За даним фактом слідчим підрозділом поліції, під процесуальним керівництвом Кременчуцької окружної прокуратури, розслідуються кримінальні провадження, відкриті за частиною  4 статті 187 (Розбій, вчинений в умовах воєнного стану), статтею 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу), частиною 1, 2 статті 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) та статтею 309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) Кримінального кодексу України.

У разі визнання вини судом обом фігурантам загрожує від 8 до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.


Відділ комунікації поліції Полтавщини 

(За інформацією Кременчуцького райуправління поліції та СУ ГУНП)



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux