Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліція Полтавського району продовжує забезпечувати безпеку та правопорядок в місті 24/7 та закликає громадян максимально співпрацювати
Опубліковано 16 листопада 2022 року о 09:32

У зв’язку зі зменшенням вуличного освітлення через перенавантаження енергосистеми, збільшуються ризики вчинення кримінальних правопорушень майнового характеру на вулицях населених пунктів. Задля безпеки в обласному центрі поліція радить громадянам посилити захист свого майна та максимально співпрацювати з правоохоронцями.

Оскільки вулиці нашого міста та району в темну пору доби стали майже не освітлюваними, поліція Полтавського районного управління посилила заходи безпеки в населених пунктах громад. Кожного дня вулиці обласного центру та Полтавського району патрулює збільшена кількість поліцейських нарядів. Однак, ще трапляються негативні випадки, пов’язані із викраденням майна. На сьогодні злочинці не гребують викраденням навіть новонасаджених дерев. 

Так, зокрема, подібний випадок відбувся на початку цього місяця на території парку Київського району нашого міста. Невідома особа здійснила крадіжку двох молодих саджанців. Наразі поліція вживає заходів щодо встановлення особи правопорушника.  

Якщо у вас є інформація, що допоможе пришвидшити розкриття даного правопорушення та встановити причетних до крадіжки осіб, просимо повідомити до відділу № 1 Полтавського районного управління поліції за номером 0957059103 або 102.

Також слід зауважити, що легкою здобиччю для злочинців є матеріальні цінності, до яких є вільний доступ (підхід із вулиці, відсутність загорожі або незачинені двері). Тому поліція радить власникам та особам, відповідальним за збереження державного, комунального майна (та інших видів власності), подбати про встановлення додаткових засобів захисту.

Наприклад, якщо до матеріальної цінності є вільний доступ, то доцільно обладнати її зону перебування камерами відеоспостереження. Це не є стовідсотковим захистом, але допоможе поліції пришвидшити встановлення особи правопорушника. Також не буде зайвим встановити автономні ліхтарі (в тому числі такі, що працюють на сонячних джерелах живлення), які чутливі на рух та вмикаються під час наближення до матеріальної цінності. Комплексне використання засобів захисту та оперативне інформування поліції про правопорушення значно ускладнять життя злочинцям.

Нагадуємо, що крадіжка, вчинена в умовах війни (ч.4 статті 185 Кримінального кодексу України) є тяжким злочином, за вчинення якого передбачено від 4 до 8 років позбавлення волі.

Шановні мешканці та гості Полтавщини!

Поліція продовжує працювати в посиленому режимі, охороняючи безпеку та порядок у населених пунктах області. 

У зв’язку із виконанням завдань, визначених Силами оборони України, а також значним збільшенням в області кількості внутрішньо переміщених українців із населених пунктів, де тривають активні бойові дії, навантаження на поліцейських значно зросло. Крім того, поліцейські Полтавщини залучені до стабілізаційних заходів на деокупованих територіях в інших регіонах держави. Тож закликаємо громадян із розумінням ставитися до роботи поліції, тісно співпрацювати та оперативно надавати інформацію про підозрілих осіб, виявлені небезпечні предмети чи зброю, підготовку до вчинення або вчинення правопорушень, а також коли потрібна екстрена допомога поліцейських. Наголошуємо, що працівники поліції фізично не можуть бути одночасно присутні біля кожного двору, тож просимо кожного і кожну бути пильними, швидко надавати важливу інформацію та максимально сприяти поліції в підтриманні безпеки й порядку в громадах. Разом – сила!

Полтавське районне управління поліції



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux