Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліція Полтави припинила протиправну діяльність шахраїв, які ошукали громадян на понад 230 тисяч гривень
Опубліковано 10 січня 2024 року о 14:00

Поліцейські Полтавщини припинили протиправну діяльність трьох осіб, які ошукали щонайменше 15 громадян з різних областей України, завдавши потерпілим збитки на суму понад 230 тисяч гривень. 

Слідчим підрозділом відділу №1 (Київський район) Полтавського районного управління поліції розслідується кримінальне провадження за фактами вчинення шахрайства, від яких постраждали понад півтора десятка громадян. 

У процесі досудового розслідування слідчими встановлено, що шахраї упродовж тривалого часу телефонували до потерпілих, представлялися працівниками служб безпеки банків та шляхом обману заволодівали конфіденційною інформацією й коштами громадян. За попередніми підрахунками, загальна сума збитків, завданих потерпілим, складає понад 230 тисяч гривень. 

Євген Рогачов, начальник поліції Полтавщини, повідомив: 

«Під час проведення слідчих та оперативних заходів працівники карного розшуку Головуправління поліції області, спільно із працівниками слідчого підрозділу та прокуратурою встановили трьох шахраїв, від діяльності яких постраждали щонайменше 15 людей з різних областей держави. Причетними до правопорушень виявились 29-річний полтавець, який неодноразово потрапляв в поле зору правоохоронців за вчинення аналогічних злочинів, 23-річна жителька Харківської області, яка тимчасово проживає в Полтаві, та 24-річна місцева мешканка. Усім трьом фігурантам повідомлено про підозру та обрані запобіжні заходи. Зокрема, чоловікові судом обрано запобіжний захід – тримання під вартою, а обом жінкам – нічний домашній арешт».

За даним фактом слідчими поліції, під процесуальним керівництвом Полтавської окружної прокуратури, розслідуються кримінальні провадження, відкриті за частиною 5 статті 28 (Пособник, як співучасник кримінального правопорушення), частиною 3 статті 190 (Шахрайство, вчинене в умовах воєнного стану) та частиною 4 статті 190 (Шахрайство, вчинене шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки) Кримінального кодексу України. 

У рамках кримінальних проваджень також встановлюється причетність підозрюваних до вчинення інших аналогічних злочинів на території області та держави. 

Відділ комунікації поліції Полтавщини

(За інформацією Полтавського районного управління поліції)


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux