Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліція Полтави в рамках проєкту UNFPA «Міста та громадяни вільні від домашнього насильства» взяла участь у тренінгу
Опубліковано 30 березня 2023 року о 16:18

Поліцейські сектору протидії домашньому насильству Полтавського районного управління поліції 29 березня долучилися до організованого Фондом ООН тренінгу «Міста і громади, вільні від домашнього насильства». У тренінгу також взяли участь патрульні поліцейські Полтави, представники мобільної бригади соціально-психологічної допомоги міста Полтава та представники громадської організації «Центр сучасного розвитку та інновацій».

Відповідний проєкт спрямований на посилення спроможності та ролі міст і громад у наданні допомоги постраждалим від домашнього насильства та запобігання таким випадкам.

Учасниками заходу у ході зустрічі було напрацьовано механізми щодо покращення координації дій між органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування щодо розробки відповідних систем запобігання та протидії насильству та надання допомоги постраждалим особам.

Для більш досконалого вивчення проблемних питань, поліцейські поділилися особистим досвідом повсякденної роботи з протидії домашньому насильству та інформували представників служб, як ефективно протидіяти цьому негативному явищу.

Дмитро Строгін, начальник сектору протидії домашньому насильству Полтавського районного управління поліції, повідомив:

«У поточному році до нашої служби надійшло понад 430 повідомлень про вчинення домашнього насильства. За результатами реагувань на ці виклики підтверджено майже 80 таких випадків. На кривдників складено майже 60 протоколів за статтею 173-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення та винесено близько 50 термінових заборонних приписів».

Шановні громадяни!

Якщо ви постраждали від насильства або вам відома інформація про особу, відносно якої вчиняється насильство, не зволікайте та інформуйте поліцію за номером 102, або на безоплатну національну «Гарячу лінію» з протидії домашньому насильству: 0 800 500 335 чи на короткий номер 116-123 або 15-47. Також можете скористатись поліцейським чат-ботом #ДійПротиНасильства (@police_helpbot), який надасть максимально вичерпну інформацію про домашнє насильство, підтримку та допомогу в цьому питанні. 

Також інформуємо, що в Полтаві працює мобільна бригада соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства. Контактні телефони: 050-730-09-93 або 067-610-58-02.

Відділ комунікації поліції Полтавщини

(За матеріалами Полтавського райуправління поліції)


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux