Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліція викрила наркоділків, які налагодили постачання та збут канабісу й психотропних речовин на Полтавщині
Опубліковано 10 жовтня 2023 року о 16:30

У причетності до організації незаконного обігу наркотиків на території обласного центру та Полтавського району поліцейські підозрюють 41-річного полтавця, який раніше мав проблеми із законом, і трьох його знайомих. Слідчі встановили, що фігуранти налагодили схему незаконного придбання, зберігання та продажу канабісу й галюциногенних грибів через мережу поштового зв’язку. Поліції відомо щонайменше про 24 посилки з наркотиками та психотропними речовинами, які відправили спільники. Про це повідомив начальник поліції Полтавщини Євген Рогачов сьогодні, 10 жовтня. 


Незаконну діяльність наркоділків викрили слідчі Полтавського райуправління поліції та відділу розслідування особливо тяжких злочинів Слідчого управління обласної поліції спільно з оперативниками полтавської спецполіції, Управління боротьби з наркозлочинністю ГУНП, за процесуального керівництва Полтавської окружної прокуратури, із залученням батальйону поліції особливого призначення.

Генерал поліції прокоментував: 

«Досудовим розслідуванням встановлено, що полтавець з кримінальним минулим залучив до «наркобізнесу» трьох знайомих (34-річного чоловіка та двох жінок, 31 та 47 років). Під час санкціонованих обшуків за адресами проживання фігурантів слідчі вилучили близько 20 кілограмів наркотичних засобів, з-поміж яких рослини конопель та їх частини, подрібнений канабіс та галюциногенні гриби. Двох фігурантів затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання щодо повідомлення спільникам про підозри та обрання їм запобіжних заходів».

У кримінальному провадженні, відкритому за частиною 2 статті 307 (Незаконне придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів) Кримінального кодексу України, тривають необхідні слідчі дії. Також поліція здійснює оперативно-слідчі заходи щодо встановлення інших осіб, причетних до наркозлочинів.

Більше фото до цієї новини на нашому Telegram-каналі.

Відділ комунікації поліції Полтавщини

(За інформацією Слідчого управління обласної поліції)



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux