Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліція затримала злочинну групу, яка промишляла розкраданням дизпалива з теплотягів на Полтавщині
Опубліковано 14 лютого 2024 року о 18:15

У привласненні дизельного пального одного з локомотивних депо Полтавщини викрили чотирьох мешканців області, двоє з яких – службові особи підприємства на транспорті. Спільників затримали та вручили підозри у вчиненні кримінального правопорушення. Про це повідомив заступник начальника обласної поліції Сергій Рекун. 

Підпільну діяльність групи, причетної до серії кримінальних правопорушень, припинили працівники Слідчого управління спільно з оперативниками Управління карного розшуку Головуправління поліції області, під процесуальним керівництвом Полтавської обласної прокуратури, із залученням батальйону поліції особливого призначення. 

Правоохоронці встановили, що працівники локомотивного депо зливали штучно створені надлишки дизпалива у 30-літрові каністри та викидали їх під час руху з теплотяга на обумовленій ділянці перегону. Викрадене пальне двоє спільників вантажили на ВАЗ та перевозили до місця зберігання. 

Сергій Рекун зазначив, що під час санкціонованих обшуків, проведених за адресами проживання фігурантів, у гаражних приміщеннях та в автомобілях, вилучено каністри та металеві бочки, в яких зберігали паливо, понад десяток мобільних телефонів та сім-карти різних операторів мобільного зв’язку, банківські карти, гроші, маршрутні листи, відомості та інші документи. Також вилучено автомобілі ВАЗ 212140 та Chevrolet Aveo, якими користувалися учасники групи. 

«Фігурантів затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Чоловікам вже вручили підозри у вчиненні злочину, передбаченого частиною 4 статті 191 (Привласнення чужого майна, яке було ввірене особі, вчинене повторно, за попередньою змовою групою осіб, в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів. Триває комплекс необхідних слідчих дій», – прокоментував полковник поліції.

Санкція статті передбачає від 5 до 8 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Відділ комунікації поліції Полтавщини

(За матеріалами Слідчого управління ГУНП області)



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux