Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліція Полтавщини на варті безпеки громадян: правоохоронці супроводжують евакуйованих діток та допомагають водіям долати труднощі негоди
Опубліковано 06 березня 2022 року о 11:44

У воєнний час основні завдання поліції залишаються незмінними. Серед таких, зокрема: організація дорожнього руху, забезпечення супроводу організованих груп дітей, контроль за дотриманням правил дорожнього руху, а також допомога водіям, які потрапили в складну ситуацію через погіршення погодних умов.


Євген Рогачов, начальник поліції Полтавщини, зазначив: «В умовах війни кожен поліцейський на рівні з військовими, теробороною  та громадянами робить особистий внесок у звільнення Українських населених пунктів від пособників кремля, коригувальників вогню та російських окупантів. Однак з-поміж головних завдань, покладених на правоохоронців, завжди були, є і будуть – підтримання правопорядку та забезпечення безпеки громадян! Поліцейські в режимі 24/7 продовжують розкривати злочини, припиняти правопорушення, забезпечувати безпеку дорожнього руху в населених пунктах та обслуговувати виклики громадян. А також спільно з волонтерами та благодійними організаціями підтримувати родини, евакуйовані з інших міст, де ведуться запеклі бої, та  супроводжувати діток на евакуаційних маршрутах».


Актуально! Погодні умови диктують учасникам дорожнього руху певні правила поведінки на дорозі. Нехтування таким важливим чинником може призвести до трагічних наслідків. Поліцейські завжди готові прийти на допомогу громадянам, які стали «заручниками» негоди. Саме так і було цими днями на засніжених автомобільних дорогах області.


Однак під час дії режиму воєнного стану поліція Полтавщини радить взагалі утриматися від подорожей на віддалені відстані. Якщо ж виникла крайня потреба (приміром, евакуація), потрібно завчасно подбати про власну безпеку на дорозі та як належить підготуватися до подорожі.

РАДИМО:
- суворо дотримуватися правил дорожнього руху та особистої безпеки;
- враховувати погодні та дорожні умови, дотримуватися безпечного інтервалу та дистанції, не перевищувати швидкість руху, уникати ризикованих маневрів, користуватися пасками безпеки;
- заздалегідь обирати безпечний маршрут, перевірити запаску, максимально заповнити баки пальним, зарядити мобільні телефони, взяти із собою гарячі напої й теплий одяг, а також лопату для відкидання снігу;
- за можливості, допомагайте тим, хто потрапив у сніговий замет чи іншу складну ситуацію.

Закликаємо усіх учасників дорожнього руху неухильно дотримуватися правил, враховувати погодні умови й дорожню обстановку та бути максимально уважними.

Бережіть себе. Слава Україні!

Відділ комунікації поліції Полтавської області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux