Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліція Полтавщини посилює заходи з попередження аварійності на автошляхах
Опубліковано 09 червня 2020 року о 18:14

З метою посилення безпеки дорожнього руху та зниження аварійності на території області Головним управлінням Національної поліції Полтавщини на виконання вимог доручення керівництва Національної поліції України з 01 червня по 30 червня проводяться превентивні заходи задля зниження аварійності.
Проведенню заходів передувало зростання кількості дорожньо-транспортних пригод на території держави в порівнянні з аналогічним періодом минулого року. В Полтавської області з початку 2020 року загальна кількість дорожньо-транспортних пригод на території обслуговування Груп реагування патрульної поліції збільшилась з 535 до 574. Також за вказаний період маємо збільшення кількості ДТП, в яких учасники дорожнього руху загинули або отримали травми різного ступеню тяжкості. У минулому році зареєстровано 128, а в поточному - 130.  Загалом в Полтавській області з початку року в дорожньо-транспортних пригодах загинуло 14 осіб та 159  були травмовані.  Згідно проведених аналізів аварійності, основними причинами скоєння дорожньо-транспортних пригод лишаються перевищення безпечної швидкості руху, порушення правил маневрування, недотримання безпечної дистанції, порушення правил проїзду перехресть та правил обгону, а також керування транспортними засобами водіями в стані алкогольного сп’яніння.
З метою протидії зростанню кількості ДТП на території області постійно вживаються заходи щодо виявлення та притягнення до адміністративної відповідальності осіб, які не дотримуються Правил безпеки на дорогах. Так з 01 січня поточного року працівниками поліції області задокументовано 18206 фактів порушень Правил дорожнього руху, з яких 1106 фактів керування транспортними засобами в стані алкогольного сп’яніння.
Також з метою створення безпечних умов руху по автодорогах загального користування та вулицях населених пунктів області, спільно з представниками експлуатаційних дорожніх організацій проводяться обстеження найбільш аварійних та проблемних ділянок автодоріг. Метою обстежень є визначення причин та умов виникнення дорожньо-транспортних пригод. За результатами проведених обстежень вживаються відповідні заходи щодо приведення автодоріг у належний стан.  Крім цього екіпажі патрульної поліції із залученням працівників Укртрансбезпеки здійснюють профілактичні заходи щодо недопущення грубих порушень Правил дорожнього руху водіями автобусів, а також недопущення збільшення кількості соціальної реклами на узбіччях автодоріг, що сприяє вчиненню ДТП.
Поліція Полтавщини продовжує працювати заради вашої безпеки і Закликаємо всіх учасників дорожнього руху не порушувати закон, чітко дотримуватись правил, проявляти один до одного ввічливість, толерантність та надавати допомогу тим, хто цього потребує.   

Відділ комунікації поліції Полтавщини
 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux