Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліція Полтавщини припинила протиправну діяльність чоловіка, який вчиняв майнові злочини на території Лубенського району
Опубліковано 09 червня 2021 року о 15:38

На Полтавщині слідчі поліції Лубенщини, за процесуального керівництва Лубенської окружної прокуратури, припинили протиправну діяльність серійного крадія. За вчинення ряду кримінальних правопорушень чоловікові загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 6-ти  років.

До поліції Лубенщини 24-го квітня звернувся житель села Клепачі, Лубенського району, який повідомив, що із його вантажного автомобіля викрадено автомагнітолу. А 29 квітня до Лубенського районного відділу поліції із заявою звернувся житель міста Лубни, який повідомив, що із його квартири викрадено цінні речі, а саме: риболовну котушку, відеореєстратор, мобільні телефони, цифровий фотоапарат та GPS-навігатор. Також він зазначив, що бачив, як зловмисник виносив викрадене із помешкання. Отримавши інформацію про вчинення злочинів, оперативники та слідчі одразу приступили до розшуку правопорушника. Невдовзі його особу вдалося встановити. Ним виявився місцевий мешканець. У процесі досудового розслідування слідчим встановлено, що дана особа причетна ще до двох крадіжок. Зокрема, в одного жителя району фігурант вкрав телефон, а в іншого – велосипед.

Дмитро Майборода, начальник Лубенського районного відділу поліції, зазначив: «У ході досудового розслідування працівники Лубенського районного відділу поліції, під процесуальним керівництвом прокуратури, встановили, що до серії правопорушень причетний 39-річний мешканець району, який раніше притягувався до відповідальності за вчинення подібних злочинів. Вилучені речові докази направлені на експертне дослідження.  На часі фігуранту повідомлено про підозру та обрано запобіжний захід - домашній арешт».

Слідчими зібрані беззаперечні докази, що доводять причетність чоловіка до вчинення кримінальних правопорушень, передбачених частиною 2 статті 185 (Крадіжка, вчинена повторно), частиною 3 статті 185 (Крадіжка поєднана з проникненням до сховища) та частиною 2 статті 186 (Грабіж, вчинений повторно) Кримінального кодексу України. Наразі  матеріали досудового розслідування скеровані до суду з обвинувальним актом відносно фігуранта. У разі доведення вини судом йому загрожує до 6-ти років позбавлення волі.

Відділ комунікації поліції Полтавської області
(За інформацією Лубенського районного відділу поліції)

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux