Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліція Полтавщини продовжує інформувати населення про заходи безпеки в умовах війни
Опубліковано 01 серпня 2022 року о 13:07

На Полтавщині поліцейські продовжують інформаційні акції з протидії торгівлі людьми, проводять бесіди з безпеки в дитячих колективах та здійснюють профілактичні рейди із запобігання продажу алкоголю та тютюнових виробів неповнолітнім. На минулому тижні інформаційно-профілактичні заходи відбулися у Полтавській, Пирятинській, Гребінківській та Глобинській тергромадах. Основна мета поліцейських – максимальна безпека людей, особливо дітей,  в умовах війни.


У Гребінківській громаді 27-го липня старша інспекторка ювенальної превенції Лубенського райвідділу поліції Ольга Куц спільно з представниками служби у справах дітей Гребінківської міської ради та соціальними службами відвідали вихованців будинку дитячої та юнацької творчості в місті Гребінка.


Під час зустрічі поліцейська розповіла дітям про основні правила безпечної поведінки під час відпочинку, особливо що стосується проведення дозвілля поблизу водойм, а також дотримання заходів безпеки, встановлених умовами воєнного часу. Окремо поліцейська зупинилася на темі торгівлі людьми. Вона розповіла дітям як не потрапити у небезпеку і надала листівки з корисною інформацією.

Також поліцейська разом з дітьми виготовили плакат «Торгівля людьми – це злочин», на якому діти зробили відбиток своїх долонь в знак відкритості до світу, щирості та дружби.


У Пирятинській тергромаді 29-го липня проведена інформаційна акція до Дня протидії торгівлі людьми.

Із громадянами спілкувалися:  Марина Грицай, старша інспекторка ювенальної превенції Лубенського райвідділу поліції, Оксана Тищенко, фахівчиня із соціальної роботи відділення соціального супроводу осіб/сімей у складних життєвих обставинах, Наталія Педченко, фахівчиня із соціальної роботи денного центру соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та Тетяна Медведенко, завідувачка денного центру соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства.

Під час зустрічі громадяни отримали важливу інформацію та тематичні пам’ятки.


У Київському районі міста Полтава 29-го липня старший дільничний офіцер поліції Олександр  Решетняк та ювенальна інспекторка Полтавського райуправління поліції Юлія Гладка провели превентивні заходи в торгових закладах.

Поліцейські нагадали працівникам торгівлі, що згідно чинного законодавства України продаж неповнолітнім тютюнових виробів та алкогольних напоїв  забороняється. А за порушення такої заборони передбачена юридична  відповідальність.   


У Глобинській тергромаді 29-го липня інспекторка сектору ювенальної превенції Кременчуцького райуправління поліції Аліна Мухомор, за сприяння відділу освіти виконавчого комітету Глобинської міської ради, провела інформаційно-просвітницьку зустріч з вихованцями Глобинського центру дитячої та юнацької творчості.


Поліцейська говорила з дітьми на тему злочинів, пов’язаних з торгівлею людьми, пояснила дітям правила безпечної поведінки з вибухонебезпечними та підозрілими предметами, надала поради з безпеки під час війни, нагадала номери телефонів екстрених служб.

Окремо діти зіграли в гру «Загадки на тему мінної безпеки» та виготовили тематичний плакат «Дитина - не товар».


Нагадаємо, що в області цілодобово працює поліцейська спецлінія 102, а також працюють альтернативні канали для звернень до поліції у застосунку чат-бот Телеграм: @Police102Poltava та месенджер Фейсбук Поліція Полтавської області.

Відділ комунікації поліції Полтавської області
(За інформацією територіальних підрозділів поліції Полтавської області)

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux