Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліція Полтавщини розслідує п’ять кримінальних проваджень, пов’язаних із сутичками у Нових Санжарах
Опубліковано 21 лютого 2020 року о 14:15

Нагадаємо, 20 лютого групи агресивно налаштованих людей спровокували масове заворушення, під час якого тілесні ушкодження отримали 9 поліцейських та одна цивільна особа.

Під час прибуття колони автобусів з українцями, які прилетіли з Китаю, агресивно налаштовані громадяни розпочали закидати їх та поліцейських камінням. Поліція вимушена була застосувати заходи фізичного впливу для захисту громадян та припинення групового порушення правопорядку.

Загалом до територіальних відділів поліції вчора доставили 24 найбільш агресивні особи. Усіх ідентифікували. Одного чоловіка затримали на підставі ст. 208 КПК. Про це повідомив начальник поліції Полтавщини на засіданні 30-ї позачергової сесії Полтавської обласної ради VII скликання.

– За виявленими фактами поліція внесла відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за п’ятьма статтями Кримінального кодексу України: ст. 279 (блокування транспортних комунікацій), ст. 293 (групове порушення громадського порядку), ст. 294 (масові заворушення), ч. 2 ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від національної належності, поєднані з насильством чи погрозами), ст. 15 ч. 2 ст. 345 (умисне заподіяння працівникові правоохоронного органу  легких або середньої тяжкості тілесних ушкоджень у зв'язку з виконанням цим працівником службових обов'язків), – наголосив Іван Вигівський, очільник поліції Полтавщини.

На часі поліція продовжує забезпечувати правопорядок у Нових Санжарах. Місцевість, де розташована обсервація з евакуйованими людьми, цілодобово патрулюють близько 200 працівників поліції та нацгвардійців.

Іван Вигівський висловив вдячність громадянам, які з розумінням поставилися до роз’яснень поліції та утрималися від протиправних дій. Окремо очільник ГУНП подякував за службу поліцейським та побажав одужання колегам, які отримали тілесні ушкодження під час виконання службових обов’язків.

Стосовно ситуації, що склалася у Нових Санжарах, полковник поліції зазначив:
-    Ми проаналізуємо роль кожного учасника події і дамо принципову оцінку причетним до протиправних дій особам. Кожен, хто порушив закон, має за це відповісти. 

Відділ комунікації поліції Полтавщини
 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux