Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліція Полтавщини вилучила з незаконного обігу автоматичну зброю та боєприпаси: схрон виявили у лісі
Опубліковано 13 серпня 2022 року о 14:35

Під час проведення профілактичного відпрацювання території області щодо виявлення зброї та вибухівки, оперативники та слідчі поліції Полтавщини отримали інформацію від мешканця  одного із сіл Полтавського району про виявлений у лісовому масиві схрон зі зброєю. Наразі небезпечні предмети поліція вилучила. Джерело їх походження з’ясовує слідство поліції та СБУ.    


Отримавши інформацію від місцевого мешканця, на місце події одразу виїхала слідчо-оперативна група поліції. У ході огляду зазначеного чоловіком місця поліцейські виявили та вилучили автоматичну зброю та гранати. Наразі вилучене направлено на експертне дослідження.


Євген Рогачов, начальник Главку обласної поліції, повідомив: «Ми продовжуємо комплексну роботу, спрямовану на запобігання злочинам у сфері незаконного обігу зброї, а також кримінальним правопорушенням, вчиненим з її застосуванням. Наша задача – мінімізувати ризики, пов’язані з поширенням нелегальної зброї та боєприпасів, не допустити їх застосування проти мирного населення з боку злочинців та диверсійних груп ворога. Ми вдячні чоловікові з Котелевщини, який 12-го серпня надав нам важливу оперативну інформацію про виявлення ним у лісовому масиві схрону зі зброєю. Завдяки цьому ми вилучили з незаконного обігу п’ять автоматів Калашникова, кулемет, два пістолети, близько двох десятків гранат та запалів до них, а також набої до автоматичної зброї».

Також Євген Рогачов зазначив, що придбання та зберігання зброї, боєприпасів, вибухових речовин і пристроїв без законних на те підстав тягне за собою настання кримінальної відповідальності.


Уникнути негативних юридичних наслідків можливо тільки за умови добровільної їх здачі органам влади (частина 3 статті 263 Кримінального кодексу України зі змінами, внесеними згідно із Законом України №2150-IX від 24.03.2022).

Тож заради безпеки в громадах закликаємо мешканців області повідомляти про заборонені предмети до поліції для їх подальшого знешкодження, знищення чи передачі Збройним силам України.

Це можливо зробити за номером 102 або через чат-бот Головного управління поліції Полтавської області у Telegram @Police102Poltava_bot.

Нагадаємо, Поліція Полтавщини посилює контроль за обігом зброї для запобігання випадкам її застосування у злочинних намірах – Євген Рогачов

Відділ комунікації поліції Полтавської області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux